Video: Google lanseaza Chrome pentru Android, un browser interesant dar fara flash

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lVjw7n_U37A[/youtube]

  Aseara compania Google a anuntat lansarea unei versiune beta pentru Android a celebrului sau browser Chrome pe care extrem de multe persoane il folosesc in momentul de fata. Privind clipurile video din acest articol veti observa ca Google Chrome pentru Android OS este inca nefinisat dar chiar si asa se anunta a fi cu adevarat interesant. Google a implementat o interfata foarte interesanta bazata pe gesturi care usureaza interactiunea cu browserul, navigarea pe web si trecerea de la o pagina deschisa la alta. As minti daca as spune ca nu vreau asa ceva pe iOS si sper ca dezvoltatorii de aplicatii sa invete ceva de aici si sa ne aduca un browser asemanator in App Store.

Today Google introduced Chrome for Android Beta. As we announced last November, Adobe is no longer developing Flash Player for mobile browsers, and thus Chrome for Android Beta does not support Flash content. Flash Player continues to be supported within the current Android browse

  Trecand la lucruri mai serioase, ati auzit ca flash-ul a murit? Adobe a anuntat-o in 2011 si Google readuce subiectul in discutie in 2012 deoarece noul sau browser pentru Android nu contine suport pentru flash. Cei care au testat browserul au aflat asta, cei care nu l-au testat au aflat de la Adobe ca Google Chrome pentru Android OS nu va avea flash in mod oficial. Google ar putea face o versiune speciala pentru noul sau browser insa e greu de crezut ca va continua sa sustina platforma daca dezvoltatorii ei nu o fac asa ca avem si din partea celor de la Google o miscare oficiala privind renuntarea la flash si prin ea Android-ul pierde unul dintre marile avantaje fata de iOS. De ce spun ca isi va pierde avantajul? Pentru ca acest browser il va inlocui pe cel nativ din Android OS, probabil in versiunea 5.0.

With today’s launch, Chrome for Android Beta will be available as an app in Android Market. It currently will not replace your Android browser and you’ll be able to have both on your Android device. Right now our focus is on making Chrome for Android Beta available to Android 4.0 phone/tablet users to gather initial feedback. Our long-term plan is for Chrome to become the standard browser on Android 4.0 and above.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8TpNRQiMKoY[/youtube]