Protejeaza-ti iPhone-ul impotriva furtului si recupereaza-l la nevoie

  Pentru ca iPhone-urile companiei Apple sunt echipate cu GPS-uri Apple s-a gandit sa dezvolte un serviciu care sa le permita utilizatorilor sa isi gaseasca dispozitivul oriunde si oricand, chiar si atunci cand ar fi furat. Find My iPhone se numeste acest serviciu si el utilizeaza GPS-ul integrat in iDevice-urile noastre plus o conexiune de internet pentru a face o localizare cat se poate de precisa a oricarui iPhone/iPad sau iPod Touch. In iOS 5 Apple a inclus Find My iPhone in setarile pentru iCloud asa ca din Settings>iCloud>Find My iPhone il activati. Desigur ca el are nevoie ca GPS-ul sa fie mereu activ asa ca din Settings>Location Services activati GPS-ul iar in submeniul Find My iPhone aveti optiunea de a activa GPS-ul pentru acest serviciu si de a seta ca o iconita sa fie afisata in Status Bar cand el este utilizat de voi.

  Dupa ce ati activat serviciul puteti accesa website-ul iCloud.com unde trebuie sa va logati cu Apple ID-ul folosit pentru a va loga in serviciul iCloud din iDevice. Dupa ce v-ati logat in website-ul iCloud alegeti iconita Find My iPhone si vi se va deschide o harta unde veti avea afisat iDevice-ul vostru si locatia sa. Apasand butonul albastru din dreapta iDevice-ului veti avea acces la un meniu care va permite sa: afisati un mesaj pe terminal sau sa rulati un sunet; sa blocati terminalul de la distanta astfel incat nimeni sa nu il poata utiliza; sa stergeti intreg continutul iPhone-ului pentru a va proteja datele.

  Serviciul Find My iPhone a fost folosit  cu succes in trecut pentru a gasi nenumarate iDevice-uri pierdute sau furate si pe voi v-ar putea ajuta sa faceti acelasi lucru. Daca ati pierdut iDevice-ul si Find My iPhone era activ pe el atunci il puteti gasi din nou fie folosind interfata iCloud.com fie folosind aplicatia Find My iPhone din App Store. Aceasta este cea mai sigura metoda de a gasi un iDevice furat deoarece operatorul de telefonie mobila nu va va ajuta sa il localizati in lipsa unei cereri scrise din partea unui organ al statului.

52 COMENTARII

  1. e si nu e de mare folos.
    cand imi localizez iphone-ul mi-l arata la vreo 2 strazi distanta de blocul in care sunt,asta cu internet mobil+gps+wifi toate open, iar daca hotul scoate cartela din el ramane fara retea asa ca nu se mai poate localiza deloc, la fel si daca ii da un reset..

  2. Buna,
    Daca l-am pierdut si il blochez, atunci cand il gasesc trebuie facut ceva anume pentru a fi deblocat, sau imi va arata tel.-ul ce pasi vor trebuii urmati?

  3. Din pacate aceasta functie nu e la fel de utila precum pare deoarece dupa un restore sau dupa inregistrarea telefonului cu alt cont se pierde posibilitatea localizarii .
    Ar fi perfect daca apple ar face un sistem care sa inregistreze si imei-ul telefoanelor in contul de icloud iar in momentul cand telefonul este furat functia de find my phone sa poata urmari acel telefon chiar daca acesta a fost restaurat, .. Oricum nu cred ca apple va face acest lucru.

  4. @alina: Sincer sa fiu nu stiu exact, nu am blocat vreunul pana acum. Presupun ca setezi online un cod.
    @Dan: Nu neaparat, ar trebui sa iti faca localizarea prin AGPS. Problema este ca acea localizare nu e prea exacta.

  5. O mica corectura zaone..net trebuie sa ai pentru a fi transmisa pozitia, nu pentru o pozitionare buna.
    E bun dar nu prea serviciul, daca nu ai net pe tel trebuie sa ai noroc sa nimeresti cand e hotul pe wifi. Daca il tine inchis o perioada..adios, te consolezi cu pierderea.

  6. AGPS-ul vine in ajutorul GPS-ului cand te afli in casa, fara el nu poti localiza dispozitivul intr-o cladire, de exemplu si da ajuta la o pozitionare cat mai corecta.

  7. Zone multumesc frumos, l-am blocat!
    Da atunci cand il blochez am bagat un cod de patru cifre iar tel.-ul blocat cand am dat sa-l deschid mi-a cerut cele patru cifre…exact ca si cum ai avea din setari deblocare cu PIN.
    Multumesc, imi era teama sa incerc :))

  8. Este activat si wireless si 3g si gps si din icloud, cand intru pe cont imi arata numele telefonului si imi zice offline

  9. Ideea nu este de a il gasi pe vinovat (daca este posibil si mai bine) conteaza corectitudinea datelor din GPS si AGPS, insa partea buna este ca il poti bloca sau iti poti sterge toate datele. Da iti arunca cartela si isi baga el alta, cazul normal, dar cand s-a conectat la internet i se sterge tot din iphone.

    Daca ii face direct un restore, pa si la revedere iphone 🙂

    Pana la urma e vorba de datele din telefon, contacte, parole, conturi, notite.

  10. salut am un iPhone 4 vers 5.0.1 am aplicatia find my iPhone doar ca nu gaseste telefonul zice ca e online vede numele telef cauta si dupa apare localizare nedisponibila si trece in offline
    stiti vre-un remediu va rog

  11. stie cineva daca mai am vreo sansa sa recuperez notitele,contactele si alte date care mi-au disparut dupa un jailbreak sau restore,nu sunt sigura….multumesc mult

  12. salut vin si eu cu cateva argumente daca are internetul oprit la revedere localizare sau location adio iphone ce mai poti face sa il blochezi prin imei la un centru apple atat

  13. pt a bloca telefonul si pt a trimite un mesaj care sa fie afisat pe terminal nu e nevoie de internet (nici Wi-Fi, nici 3g).
    Localizarea o face deasemenea fara internet insa este foarte imprecisa(dar cu serviciul de localizare activat pe telefon).
    Iar daca esti intr-o cladire cu telefonul si cu internet si cu localizare activata tot imprecis ramane.
    Tocmai ce m-am intros de la recuperat telefonul dintr-o locatie unde il uitasem.
    P.S. pt cei care ati cumparat cu acte in regula telefonul si il pierdeti sau vi se fura mergeti la politie cu documentele si folosind o anumita aplicatie pot detecta pozitia oricarui telefon, nu doar a celor de la Apple.

  14. Hello!
    Ieri am avut ghinionul de a-mi pierde noul meu Iphone 5,pe care il cumparasem la abonament.il tineam in mana mai mereu,si dupa 2 minute mi-am dat seama ca-mi lipseste si am sunat pe el,dar surpriza…era inchis!nu aveam nici pin,nici cod.daca stiu Imei-ul pot face ceva?dar daca i-au facut restore?
    multumesc

  15. Mi s-a furat un Iphone 4S si vreau cumva sa-l recupar.pe el a fost instalata si aplicatia “find my Iphone” dar nu reuseste sa-l localizeze deloc. daca e offline mai pot sa-l localizez. ms de ajutor.

  16. Daca mi-a furat telefonul si a sters contul de icloud si i-a dat reset, el poate utiliza Location services si Find my iphone(cu un alt cont de iCloud) linistit fara ca eu sa nu mai pot face nimic???

  17. Salut! Am avut iphone 5 furat dupa ce l-am gasit nu mai stiu contu de la icloud cum as putea sa ii fac ceva sa il recuperez ?

  18. Sal da tot sti Cum se procedeaza cu iphone eu lam gasit dupa 2 zile poti sa imi spui cum pot sal reactivez pnt lam resetat pnt ia pus cod de tastatura si adresa de icloud si nu mai pot sa il activez chestia ca mi-a expirat garantia cu 3 lunii

  19. MIe mi s a furat iphone-ul si din cate stiu,FInd My Iphone merge doar daca ai net pe telefon..intrebarea mea e asta,daca inca imi apare in iCloud ca iphone-ul “poerta” numele meu in continuare,asta inseamna ca nu l-a resoftat domnul hot?si daca s-a zicem l-a resoftat,e posibil ca mie sa imi arate in continuare ca iphone-ul e imi poarta numele?ca de localizat nu l-a localizat de cateva saptamani bune (nu s-a conectat dl. hot la internet)..

  20. salutare…am o problema si sper ca voi sa ma puteti ajuta…eu n-am avut pana acum cateva zile vreun device de la apple…cand in sfarsit am facut rost de el s-a dovedit a fi furat…m-a incantat…la un pret accesibil …aveam o banuiala ca ar fi furat…nu prea mi-a pasat…in fine..ideea e ca il am si ca nu pot sa-l folosesc…e vorba de un ipad2..se aprinde..pot sa aleg limba..tara…la un moment dat imi cere sa introduc id-ul de apple si parola…eu am facut un id de apple…le-am introdus dar nu merge..imi spune ca tableta are deja un utilizator cu un alt id(email)…CE AST PUTEA SA-I FAC…astef incat sa functioneze cu id-ul si parola mea…

    va multumesc

  21. Am o nelamurire. Am facut un test intre un Laptop ASUS cu Windows 7 si un iPhone 3Gs cu functia activata “Gasirea iPhone” Am intrat si pe Site-ul oficial iCloud.com si i-am dat la sectiunea “Gasirea Iphone” si acolo am 3 variante. 1. Sa sune, 2 sa blochez iphone si 3 sa stearga apsolut totul. Si nimic, nu imi localizeaza iPhone.

  22. Buna am si eu o problema mi sa furat iphonu-l 5 la un fast food patronul avea camere dar trebuie sa astept pana maine ..eu am gasire iphone activat..credeti ca pot sa il localizez cumva..daca e inchis? sunt disperata va rog dati-mi un raspuns

  23. Din pacate nu mai poti face chiar nimic. Va trebui sa te duci la cel mai apropiat sectie de politie la zona unde sa intamplat acest caz. va trebui sa ai acte la acest telefon cutia si IMEI-lul format din 12-13 cifre. Si trebuie sa dai o declaratie cu Subsemnatul x si y cu domiciliul unde stai si spui asa va aduc la conostinte sesizare cu furtul a telefonului iPhone 5 si tot asa si va trebui sa astepti umpic iar politia va deschide o ancheta

  24. chestia este ca sunt sanse sa vad cine a furat telefonul dar nu stiu daca este din zona acea persoana la acel fast food se opresc multi oameni ..telefonul nu este cumparat la cutie ..l-am cumarat de la un baiat fara acte si nu am acel imei..aveam doar un cont atat ..spuneti-mi mai multe va rog..si acele vanzatoare mi sau parut suspecte mi-au vb forte urat si nu erau deacord sa il sune pe patron sa vina la ata locului..varul meu a venit este politist ..a trebuit sa merg la politie sa sune cei d acolo ptronul si maine dimineata imi aduc filmarile….am sunat pe telefon si mia raspuns persoana aceea dar nu vb nimic timp d 15 secunde pot localiza d unde a sunat cumva?

  25. Buna. Am facut schimb de telefon cu un prieten si acum am iphone 4s. Mi-am facut cont de Icloud pentru Appstore pentru a putea descarca aplicatii si pe Itunes dar cand intru in setari la Icloud ca sa imi setez contul pe telefon in caz de pierdere sau furt imi spun: “Autentificare imposibila. Pe acest Iphone a fost activat numarul maxim de conturi gratuite.” Acum ce este de facut? Eu una chiar nu stiu.. Multumesc anticipat pentru raspuns si o zi buna va doresc!