Un bug al iOS 5.0.1 iti permite sa faci apeluri FaceTime de pe un iPhone blocat cu un cod de siguranta

  In momentul de fata nu exista un sistem de operare care sa fie perfect si lipsit de buguri insa iOS 5-ul celor de la Apple pare sa aiba mai multe probleme decat orice alta versiune a iOS. Astazi am pentru voi un bug al sistemului de operare care permite oricul sa initieze orice fel de apeluri de pe terminalul vostru chiar daca acesta este blocat cu un cod de siguranta. Totul se intampla in LockScreen si necesita utilizarea functiei Voice Control, dar s-a demonstrat ca si Siri poate face acelasi lucru pe terminalul iPhone 4S.

  Bugul functioneaza asa: setati un Passcode pentru terminal, il blocati, il deblocati si in lockscreen tineti apasat indelung butonul Home pana apare interfata Voice Control iar in ea rostiti call Andrei dar terminalul va spune ca nu poate sa faca apeluri si va inchide interfata insa voi veti reactiva locksreen-ul si veti folosi sliderul pentru deblocare iar in loc sa introduceti codul de siguranta apasati butonul pentru a initia un apel de urgenta; in acest moment redeschideti interfata Voice Control si rostiti comanda call Andrei; daca aveti un prieten cu acest nume atunci VoiceControl va initia un apel voce care se va inchide dupa cateva secunde. Desi metoda aceasta nu va permite sa efectuati apeluri de tip voce, puteti face fara probleme apeluri de tip FaceTime si puteti afla contactele din agenda unei persoane insa doar daca le ghiciti.

  Desi vorbim despre un bug care are o utilitate extrem de limitata, exista o metoda foarte simpla prin care va puteti asigura ca el nu poate fi folosit vreodata impotriva voastra. Din meniul Settings>General>Passcode Lock puteti debifa optiunea Voice Dial si interfata Voice Control nu va fi afisata in LockScreen atunci cand terminalul este protejat de un cod de siguranta.

14 COMENTARII

  1. bug-ul e mai mare de atat :-))… l-am blocat cu cod… am dezactivat voice control, dar tot pot apela vocal… si nu doar facetime..
    iPhone 4!

  2. Gabriel are dreptate! si eu am iphone4 si cu toate ca Voice Dial e OFF, porcaria de aifon suna persoanele din Agenda daca e telefonul deblocat.
    Din Lock screen intr-adevar, nu termina apelul daca am passcode on.
    Dar din telefonul deblocat DA !

  3. @ISTRATE: Pai daca nu e blocat cu Passcode ce conteaza daca poti suna din lockscreen sau il deblochezi si suni din iOS? Hotul poate oricum debloca terminalul.

  4. intr-adevar nu conteaza, de aceea trebuie toata lumea sa aiba passcode activat.
    Ce voiam eu sa remarc este proasta “implementare” (altii zic copiere) a sistemului de Voice Control, care cu toate ca este DEZactivat (Voice Dial ma refer), poate fi folosit din iOS fara nici o opreliste.
    Nu este o problema pt mine, probabil nici pentru altii, este doar un alt bug pe care l-am remarcat si eu cu ocazia acestui articol.

  5. zaone, cum poti man sa zici ca nu pot dezactiva voice dial, cand am acolo, buton de dezactivare apelare vocala, si ala e pe off ? si indiferent daca telu e blocat o ba..el tot functioneaza ? in sensu ca atunci cand sunt pe interfata Slide 2 Unlock, imi zice ca voice dial e dezactivat, dar nu acealas lucru se intampla cand telu ecranul care arata tastatura pentru apeluri de urgenta :)….. cu toate ca acolo… acolo nu termina apelul, ar nici nu seziseaza ca e dezactivat..asta era ideea

  6. Buna.daca bifez la facetime sa nu mi mai apara verde. mai primesc apeluri de la cei care le am blocat apelurile?sau se sterg?