Prima Pagina Apple Iata cum va arata rezolutia Retina Display-ului din iPad 3 in comparatie...

Iata cum va arata rezolutia Retina Display-ului din iPad 3 in comparatie cu cea a actualelor iDevice-uri

  Unul dintre lucrurile aproape sigure in legatura cu viitoarea tableta iPad 3 este ca va avea un Retina Display cu rezolutie probabila de 2048×1536, dupa cum v-am demonstrat si eu aici. In momentul de fata nu exista vreun Mac pe care o rezolutie intr-o asemenea configuratie sa poata fi afisata desi iMac-ul de 27 inch afiseaza o rezolutie mai mare. In aceste conditii avem comparatia de mai sus care ne demonstreaza cum va arata rezolutia tabletei iPad 3 in comparatie cu cea a actualelor iDevice-uri dar si cu rezolutia 1080p a majoritatii ecranelor pentru PC-uri disponibile pe piata.

  La o simpla privire observati ca rezolutia din iPad 3 va fi in fapt de 4 ori mai mare decat cea din iPad 2 si nu dubla deci vom vedea totul cat se poate de clar pe ecran si dezvoltatorii vor avea destul de multe de modificat pentru a isi face aplicatiile compatibile cu tableta. Facand o comparatie cu terminalul iPhone 4 observati ca rezolutia este de aproximativ 5-6 ori mai mare si asta spune multe despre modul in care a dezvoltat Apple tehnologia impreuna cu partenerii sai. O imagine intreaga aveti aici insa daca nu aveti un ecran cu o rezolutie 1080p atunci nu veti intelege mare lucru.

 • Dennis

  curand vom vedea un iTV cu ecran retina 3d

 • si ce format vei avea pt rezolutia aia la tv, o sa faca televiziunile camere speciale, bd-ul are probleme si acum dupa ani, nici macar nu exista suportul, nu exista procesoare si vreti uhd care btw deja exista au fost si prezentate

 • catamorariu

  La poze si filme normale diferenta va fi mica, insa scrisul si pozele mici de pe web si din aplicatii se vor vedea excelent (am incercat la Iphone 4 sa observ pixelii-e ceva aproape imposibil). In materie de filme nu avem ce vedea peste full HD-e maximul. Cu toate astea retina display va rupe toata concurenta.

 • Tigris Regalis

  Super tare! Dar nu cred că îi vor spune Retina Display, pentru că nu va avea peste 300dpi, ci probabil îi vor zice HD Display.

  Iar rezoluții la filme care să fie peste BluRay există deja, de ani buni filmările se fac în format 4k, însă formatul nu a fost încă lansat spre vânzare, datorită cerințelor de sistem și a costului mediului de stocare, considerate încă prea mari.

 • pai si tu iti iei tv doar pt filme 4k si alea care acum sint citeva? la ipad este altceva, oricum nu vei vedea diferenta dintre un 720p si 1080p chiar si la rezolutia aceea la ecranul ala de 10 inch. este foarte buna retina pe ecranele mici pentru ca le folosim foarte aproape de ochi, mai ales pentru desen.

 • Seb@stian

  E aproape sigur ca va avea retina display ipad 3 la fe cum era la fel de sigur ca iphone 4s o sa aiba 4inch?Sau mai sigur?

 • Victor Bulgar

  Dacă o să aibă rezoluția respectivă, este posibil să-mi revizuiesc planul de achiziționare a Transformer Prime! Abia aștept!

 • @Seb@stian: Lasa trollareala.

 • Pingback: Apple confirma existenta unui Retina Display in iPad 3 | iDevice.ro()