Smartphone-urile pot fi utilizate pentru a imbunatati memoria

  Smartphone-urile sunt in momentul de fata cele mai populare terminale mobile de pe glob si un grup de cercetatori canadieni a reusit sa dovedeasca faptul ca un asemenea terminal poate ajuta unii pacienti care au probleme cu memoria. Cercetatorii au folosit un grup de 10 persoane care aveau probleme cu memoria pentru a isi demonstra teoria si dupa cateva luni de teste au concluzionat ca smartphone-urile pot fi utilizate in acest scop. Cercetatorii au invatat persoanele sa utilizeze diverse aplicatii de pe terminale si au catalogat zilnic progresul facut de fiecare in parte iar unii pacienti si-au imbunatatit capacitatea de a memora in cursul acestui studiu.

Our results demonstrate that ‘can take advantage of emerging technologies for brain science, in an innovative way to give people with memory loss a bit’ of independence.

  Problema este ca dupa abia 8 luni de teste pacientii au inregistrat progrese semnificative insa important este ca procesul functioneaza. Cu mai mult timp la dispozitie si cu grupuri mai variate de pacienti este posibil ca asemenea tehnici sa ajute pacienti amnezici sa recupereze mai repede parti ale memoriei pierdute.