Video: Google Chrome pentru Android vs Safari pentru iOS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GtpihyD-exo[/youtube]

  Zilele trecute Google a lansat prima versiune a browserului Chrome pentru Android OS si chiar daca se afla in versiune beta vorbim despre un browser foarte interesant, dupa cum veti vedea si din clipul video de mai sus. Google s-a straduit sa faca un browser potent, capabil sa incarce foarte rapid paginile web si daca este sa ne luam dupa clipul video de mai sus atunci browserul incarca instant paginile web. Realitatea este ca Google a implementat probabil sistemul de pre-incarcare a paginilor disponibil deja in versiunea mobila pentru ca niciun browser nu poate incarca un website instant.

  In rest Google Chrome este rapid, este nou si va fi imbunatatit dar Apple va lucra la fel de mult si la Safari-ul sau care nu a mai fost actualizat de prin luna noiembrie a anului trecut.

24 COMENTARII

  1. Nici macar ca browser nu da clasa pentru ca acel chrome pre-incarca paginile iar asta nu e chiar ok pentru ca acel cache din el te duce la nevoia de a face refresh-uri pentru a incarca versiunea noua a unor pagini.

  2. @locohaust: Nu ma refeream la testul de mai sus, ma refer in general. Acolo s-a facut mai mult ca sigur o pre-incarcare pentru ca niciun browser nu incarca atat de rapid o pagina web, o fi chrome rapid dar nu e chiar atat de rapid.

  3. sint similare,la ultima incarcare de pagina sfari a luat-o inainte cu mai bine de o secunda…deci pina la urma nu e mare branza…fie ca esti utilizator de iphone sau galaxy tot vor avea un asa zis “lag” de incarcare si nu va fi nimic incarcat instantaneu…

  4. zaone tin sa te contrazic,eu am un samsung sgs2,2 iphone 4,plus alte 3gs-uri detinute de membri ai familiiei mele.
    De cateva zile la sgs2 i-am pus un rom miui,pe orice site as intra,inclusiv pe idevice al tau imi incarca paginile instant,nu pot sa cred asa ceva,pe siteurile de mobile cum e al tau,cum e gsp sport punct ro,plus multe altele orice articol as selecta in cel mult o secunda(aproape) instant deja am toata pagina incarcata,in browsermark obtin peste 130 000 de puncte,in quadrant obtin peste 6100 de puncte,etc.
    Pot sa iti pun ca aceste romuri(implicit) android este incredibil de fluent,rapid,frumos si customizabil.
    De la toate chichitele cu modificarea carier name,teme,fonturi tot felul de porcarii acolo sunt incluse in sistem,pe cand la ios trebuie sa mai instalez ceva din cydia…
    Revenind la subiectul initial sa stii ca se poate,daca nu ma crezi iti fac un filmulet complet sgs2 vs iphone 4 32g cu ios 5.0.1.

    Calinc tu asa vezi ca la ultima faza sunt similare si ca safari a terminat odata cu chrome?Dar rotita aia care se invarte timp de inca 5 secunde dupa ce chrome a incarcat toata pagina,nu o vezi?Toata lumea stie ca atata timp cat rotita se invarte pagina nu e incarcata chiar daca tu vezi si ai impresia ca ar fi….

  5. deocamdata este beta eu cred in versiunile finale este foarte posibil sa mai adauge ceva la versiunile finale care va mai ingreuna cum sa intimplat cu orice browser

  6. Ce hateri puteti fi!!! Serios acum, “niciun browser nu poate incarca un website instant”. Daca ar fi fost pe Safari o incarcare la fel de rapida ati fi spus “Mwhaha, uite, la Android nu merge asa bine”. Cand e invers, pe de alta parte, imediat: “SF! Nu se poate asa ceva” Prea rapid”.
    Zaone, candva citeam regulat idevice-ul, aveam iPhone 4, dar am prins intr-o zi in mana un S2 si mi-am dat iPhone-ul pentru un Galaxy S Plus si nu regret niciun minut. Incercati sa nu mai fiti asa de fanboys, dati jos ochelarii de cal si uitati-va si in jur.
    Sper ca macar sa imi aprobi comentariul, pentru ca nu mi se pare ca am injurat sau spus lucruri suparatoare la adresa cuiva.

  7. Dude, trezeste-te la realitate. E un lucru real ca site-urile web nu pot fi incarcate instant, acum hai sa fim seriosi. Exista o sumedenie de factori care intra in calcul in ceea ce priveste incarcarea unui site web. Da, e mai rapid Chrome(da-ti jos ochelarii de cal ca s-a spus asta) dar se vede la final ca nu incarca instant paginile cand ii dai comanda imediat 😉

  8. Se incarca asa repede deoarece sigur, dar SIGUR facea preloading la pagina dupa ce-a scris-o in address bar. Cand a dat click pe ‘desktop site’, pe ultimul site, s-a incarcat comparabil de repede cu iphone-ul.

  9. SI daca stiti cum functioneaza cat de cat http-ul, veti vedea ca nu are cum sa fie incarcata o pagina instantaneu. Nici pe calc nu-mi merge asa nici cu Chrome si nici cu Safari. Si-a merge pe telefon? Come on !

    Bai Alex F. nu compara iPad 2 cu S2 ca n-are rost. Poate iPad 1 😉 Am un prieten cu S2 si nu e nu stiu ce … sacadeaza si se blocheaza.

  10. Bai baietasule tu sa vb cand ai, nu cand ai vazut la prietenii tai si te iei dupa ce iti spune unu si altu fara sa faci vreun test live…

  11. Daca prietenul tau e genul de om care are S2 pentru ca ii place sa aiba o talpa de fier de calcat in buzunar ca sa vorbeasca la telefon si atat normal ca ii merge greu. Pe de alta parte, daca esti o persoana cu destul creier incat sa dai un google si iti faci un ROM calumea o sa ai cel mai rapid smarthphone. Just saying..