Prima Pagina Apple NoSleep te ajuta sa tii un MacBook pornit cand ii inchizi capacul

NoSleep te ajuta sa tii un MacBook pornit cand ii inchizi capacul

  MacBook-urile noi ale companiei Apple nu au acum optiunea de a dezactiva modul Sleep in momentul in care capacul dispozitivului este inchis. Apple a dezactivat optiunea din cauza noului design implementat in Mac-urile sale, design care nu permite aerului as circule si sa raceasca toate componentele interne in cazul in care capacul laptop-ului este inchis. Daca airflow-ul nu este o problema pentru voi si vreti sa aveti posibilitatea de a inchide capaul Mac-ului fara ca acesta sa intre in Sleep Mode atunci NoSleep este tweak-ul de care aveti nevoie.

  Pur si simplu descarcati NoSleep de aici, il instalati si veti vedea ca in status bar aveti o noua icontia. Facand click pe acea icontia veti deschide un nou meniu unde bifati optiunea Do not fall asleep when lid is closed si atunci cand veti inchide capacul Mac-ului vostru acesta va ramane deschis. Va readuc in atentie faptul ca folosirea unui MacBook in clamshell mode(cu capacul inchis) s-ar putea sa genereze probleme cu supraincalzirea componentelor interne.

 • dev

  Pai, tocmai ca exista clamshell mode. Cu un periferic atasat si un monitor extern, apesi.. ori o tasta la tastatura externa, ori dai click la un mouse si porneste cu capacul inchis.

 • Bine, cred ca e clar ca in articol nu am vorbit de conectarea unui ecran extern.

 • Fador Calin

  Conform ce spune @dev!

 • A negat cineva?

 • “design care nu permite aerului as circule si sa raceasca toate componentele interne in cazul in care capacul laptop-ului este inchis” – wrong!

 • ANdu

  off: zaone, pune si tu link catre wallpaper te rog. 🙂

 • Nemo

  Eu folosesc Insomnia 1.3.5
  Isi face treaba f bine, dar nu stiu daca merge pe Lion (ca nu am…)
  O problema ar fi informatia ca inchiderea capacului in timpul functionarii favorizeaza transmiterea caldurii de la componentele calde spre ecran, si se pare ca LCD-urile sunt sensibile la caldura; chestia asta e oricum in conflict cu faptul ca Apple permite inchiderea capacului in timpul functionarii cu un monitor extern… asa ca nu stiu
  Pot spune ca ecranul Macului meu e mai decolorat la mijloc, dar e batraior, nu cred ca are legatura cu folosirea lui cu capacul inchis.