Prima Pagina Apple Apple ar putea ajunge in imposibilitatea de a mai exporta tablete iPad...

Apple ar putea ajunge in imposibilitatea de a mai exporta tablete iPad din China pentru magazinele sale din intreaga lume

  Ieri v-am spus ca o companie chineza numita Proview a colaborat cu autoritatile din China pentru a scoate din vanzare 45 de tablete iPad din magazinele unor retaileri din doar un singur oras al tarii. Vazand ca actiunea are succes, compania Proview a trimis autoritatilor din peste 20 de orase cereri de scoatere din vanzare a tabletei iPad si de distrugere a tuturor materialelor promotionale facute de Apple sau reselleri. Compania Proview a reusit sa dovedeasca in instanta ca desi Apple a achizitionat marca iPad de la sediul Proview din Hong Kong, acea marca inregistrata nu este recunoscuta si pe teritoriul chinez.

BEIJING — A Chinese company says it will ask customs officials to block imports and exports of Apple iPads in a dispute over ownership of the name for the tablet computers. A lawyer for Shenzhen Proview Technology said Tuesday the company is preparing a request to block iPad shipments on the grounds that they violate Proview’s ownership of the iPad trademark in China.

  Pe langa cererile trimise in cele 20 de orase, Proview cere si o interdictie de import/export a tabletei iPad in China si are toate sansele sa ii fie indeplinite cererile. Apple deocamdata s-a ferit sa comenteze pe marginea acestui subiect insa problema este foarte mare si afecteaza una dintre cele mai importante piete de desfacere a Apple.

UPDATE: Implicatiile cererilor facute de catre Proview sunt mai mai mari deoarece Apple ar putea avea o problema enorma in fata pentru ca toate tabletele sale sunt produse in China si o interdictie de export ar lasa intregul sau lant de distributie fara tablete. Foxconn China este singurul fabricant de tablete iPad in momentul de fata, compania chineza avand o fabrica in Brazilia care este capabila sa produca tabletele companiei Apple dar nu a fost inca pusa in functiune. Interdictia pe care Proview incearca sa o impuna va avea doua probabile rezultate finale: fie Apple va decide sa plateasca pentru a nu ajunge in imposibilitatea de a mai vinde tablete iPad fie avocatii companiei vor gasi o metoda de a suspenda hotararea in baza careia Proview isi exercita drepturile.

We are applying to customs to stop any trademark- infringing products from imports to China and also for exports. Apple wants to postpone and continue infringement of the iPad in China. 

A halt to exports from China would be “catastrophic” for Apple because it would mean a global halt to iPad sales, said Stan Abrams, an intellectual property lawyer and a law professor at the Central University of Finance and Economics in Beijing. The threat of an export ban increases the pressure on Apple to settle the case, he said. 

“There’s got to be a settlement, and fairly soon,” Abrams said. “I can’t see how much more incentivized to settle Apple could be.”

 • Victor Preda

  Si stai putin …chinezii nu sunt impacati cu asta ..miliarde bune ies din china in conturi apple , sunt comunisti …sa nu gaseasca nod si la iphone !!..

 • Daniel

  normal ca e o problema. in china nu e democracy ca in US. aia fac ce vor.

 • Alexx

  Mai bine nu le-ar mai produce inchine, foxcon sa concedieze cateva zeci de mii de oameni si sa se duca la proview sa le dea de lucru. Atunci ii mai “cald”? Chinezii astia incep sa devina c’am tigani dar noh..

 • me

  buturuga mica rastoarna caru` mare 😀

 • glad2see

  Mai voi va auziti ce spuneti?Ce treaba are o companie particulara cu o tara?Hai acum apple sa faca pipi pe toata lumea ca ei ofera joburi unor oameni,in rest poate sa fure fara pic de bun simt,ca doar ajuta lumea sa munceasca,si ce munca,ziua de minim 12-16 ore si ce salarii,ohhhh….

 • noji

  glad2see, you’re not the brightest person i’ve seen. Apple nu ofera nici un job in China. Apple a contractat Foxconn-ul! Foxconn-ul ofera job-uri! programul de lucru nu-i priveste pe cei de la Apple cat timp Foxconn-ul isi onoreaza contractul. poate esti curios sa aflii ca majoritatea producatorilor de produse electrice contacteaza Foxconn-ul..

 • glad2see

  Pana nu te murdaresti de engleza la gura nu te simti bine,tu cu siguranta esti cea mai luminata persoana pe care o cunosc.
  Hai nu mai spune,bine ca mai scos si pe mine la lumina,deci nu apple da de mancare la populatia chineza,nu?pai atunci china ce obligatii are fata de papple?

 • noji

  China nu are nici o obligatie fata de Apple. insa prin faptul ca Foxconn-ul incaseaza prin contract bani multi de la Apple si prin urmare isi plateste angajatii se numeste ca se ruleaza banul, deci e stimulata economia. si aici e foarte posibil sa vorbim de sume destul de astronomice, de miliarde de dolari.

 • Luca

  auzi mai noji dar cand Apple a contactat autoritățile din China sa oprească comertul de produse contrafăcute ce au făcut autoritățile ?Aaaaaaa nimic,pt ca era poate in interesul lor,o sa vedeți voi ca in viitor Apple va face terminalele in India si Brasilia si nu o sa se mai audă de China,mana de lucru cu siguranță este mai ieftină in țările preciszate mai sus.

 • Neamtu2

  O sa fie interesant cum va fi afectata calitatea produselor, daca apple schimba fabricile\tarile. Ce impact va avea….? Cum va fi afectat pretul produselor? Pt ca orice implicatie de genul asta va avea urmari..

  China nu cred ca traieste de pe urma Apple-ului. Sa fim seriosi. S-au descurcat si inainte, fara Apple..
  Asa cum nici Romania nu a intrat in declin economic dupa ce a plecat Nokia si multe alte firme de renume. Eram deja….
  Restul e cancan, caci, pt noi, utilizatorul de rand, ne intereseaza calitatea la un pret redus, daca se poate…

 • Claudiu daniel

  Calitatea nu cred ca va fi afectata pt nu vor trece de CTC dar vor pierde timp deci bani pana ajung sa functioneze la plen randament in India sau Brazilia. Parca si vad cum cad la CTC mii de bucati pt orice defect si apoi sa le remediaze. In Brazilia va fi mai greu pt salariul mediu e mai mare decat in India . O solutie buna ar fi Romanica !!:)) Salarii mici oameni calificati ! Ce mai vor !?”

 • Pingback: Apple ar putea scapa de o interdictie de import/export in China multumita popularitatii produselor sale si guvernului chinez()

 • Pingback: Un judecator din Hong Kong considera ca Proview conspira pentru a exploata compania Apple()