Apple incepe sa blocheze Siri pe terminale care il au instalat prin Spire sau alte porturi

Siri icon

  Siri a fost conceput de catre Apple doar pentru terminalul iPhone 4S insa multumita ingeniozitatii hackerilor din comunitatea internationala a jailbreak-erilor Siri a ajuns si pe vechile iDevice-uri pentru care Apple nu il ofera. Daca pana acum tweak-ul Spire si un server Siri erau suficiente pentru a utiliza asistentul personal pe orice iDevice, iata ca Apple a facut un prim pas spre blocarea posibilitatii de a utiliza Siri pe aceste dispozitive. Apple a inclus recent o noua metoda de autentificare la serverele Siri astfel ca acum este nevoie de existenta unui nou token, numit SetActivationToken, pentru ca asistentul sa functioneze pe serverele pirat ale diversilor hackeri.

  Problema a aparut acum aproape o zi cand multi au sesizat ca Siri a incetat sa functioneze din senin. Multe servere au incetat sa mai raspunda la comenzi insa la scurt timp s-a descoperit ca stergerea unui fisier din terminale rezolva problema si lucrurile au revenit la normal, deocamdata. Pentru a reactiva Siri trebuie sa stergeti fisierul com.apple.assistant.plist din var/mobile/Library/Preferences/ si teoretic ar trebui sa rezolvati problema. Unii utilizatori au ramas fara Siri pentru scurt timp, altii nu au avut vreo problema deci se pare ca numai unele servere au fost afectate deocamdata.

  Aceasta este prima tentativa de blocare a Siri facuta de catre compania Apple si presimt ca altele mult mai importante si de durata vor veni in viitorul apropiat.