iPhone 5 si explicatia privind lansarea sa in toamna anului 2012

  Aseara am scris un articol in care va spuneam ca unii analisti americani sunt de parere ca iPhone 5 va fi lansat in vara acestui an pentru ca Apple s-ar teme sa nu piarda din cota de piata detinuta pe piata smartphone-urilor. EIibine realitatea este ca Apple nu va lansa iPhone 5 in vara ci ii va pregati o lansare in toamna, la fel ca si anul acesta si ar trebui sa ne obisnuim cu iPhone-uri lansate in toamna, nu in vara. De ce spun ca iPhone-urile nu vor mai fi lansate vara? Ei bine pentru ca WWDC-ul la care Apple prezenta iPhone-uri s-a transformat in WWDC-ul in care Apple va prezenta noi versiuni ale OS X. Astazi Apple a anuntat noul OS X Mountain Lion care urmeaza sa fie lansat undeva spre sfarsitul verii dar care va fi cu siguranta prezentat in cadrul WWDC 2012, asa cum s-a intamplat si cu Mac OS X Lion anul trecut.

  Apple a anuntat si ca anual va lansa cate o versiune noua a OS X si asta inseamna ca WWDC-ul va fi de acum incolo dedicat prezentarii unor noi versiuni ale  OS X. Apple a facut aceasta schimbare inca din perioada in care Steve Jobs traia si explicatia data de ei cu privire la sistemul Siri a intarziat lanasrea iOS 5/iPhone 4S era o pura inventie pentru ca Apple pregatea oamenii pentru ceea ce va oferi de acum incolo. Incepand cu 2012 Apple va lansa cate o versiune noua a OS X in fiecare vara dar o va prezenta inainte la WWDC impreuna cu noua versiune a sistemului  de operare iOS.

  In concluzie, iPhone 5 nu va fi prezentat in vara la WWDC pentru ca aceasta conferinta anuala este rezervata Mac-ului insa in toamna vom vedea mai mult ca sigur noul dispozitiv.