Prima Pagina Apple Chip-ul A5X prezent intr-o placa de baza al unui prototip al tabletei...

Chip-ul A5X prezent intr-o placa de baza al unui prototip al tabletei iPad 3

  In imaginea de mai sus avem prezentata o placa de baza(placa logica) a tabletei iPad 3 si in partea central dreapta se observa un chip A5X care ar contine procesorul, placa grafica si alte elemente ale dispozitivului. In mod normal Apple ar trebui sa lanseze chip-ul A6 impreuna cu noua tableta insa imaginea de mai sus prezinta chip-ul A5X pentru iPad 3 dar vorbim despre o placa de baza construita in luna noiembrie a anului trecut. Pentru ca vorbim despre un prototip al tabletei iPad, denumirea de pe chip ar fi una speciala pentru acest gen de dispozitive si nu ar da de inteles ca Apple va denumi chip-ul din iPad 3 drept A5X.

Apple is expected to introduce an upgraded processor and graphics package for the iPad 3, with the assumption being that it would be called the A6 after the A4 initially appeared in the original iPad and iPhone 4 and was succeeded by the A5 in the iPad 2 and iPhone 4S. But if this photo is to be believed, that assumption appears to have been incorrect, with Apple instead having branded the upgraded package with the A5X name.

  Pana acum stim ca noul chip A6 va avea un procesor si o placa grafica mai rapide decat cele din tableta iPad 2 dar nu se stie 100% sigur daca macar procesorul va fi quad-core. Este clar ca noua tableta va veni cu hardware mai performant insa majoritatea informatiilor prezentate pana acum nu indica 100% sigur ce anume va contine acesta, exceptie face imaginea noului ecran care pare sa fie Retina.

 • average

  Suna a dual core, probabil cu frecventa mai mare.

 • Da, 1.2 GHz..

 • Onyx

  Macar RAM sa puna mai mult.

 • average

  Si ce chipset video o sa aiba iPad3 ? Nu am auzit inca de ceva mai bun decat in iPad2 .

 • Soulyd

  @average, noul procesor Nvidia Kal El’ este mai bun si la video si la procesare cel putin asa reiese din teste, vezi un demo: http://www.youtube.com/watch?v=LfNxbbJgSMQ
  iPad3 chiar va avea nevoie de un procesor quad-core altfel va trebui sa lanseze inca una ( cu quad-core ) pana la sfarsitul anului ca va fi depasit foarte repede de competitie, daca nu va iesi cu una acum, oricum nu va putea face nici cu un dual-core mai rapid cat face un quad-core la gaming si iPad este folosit de foarte multi la gaming si asa vor putea lansa si aplicatii mai complexe si desigur va trebui sa aiba si Ram minimum 1GB, pentru OS nu trebuie nisi 50% din hardware ce am scris eu, dar pentru gaming si aplicatii mai complexe ar trebui si inca un plus ce va avea este autonomia, cu un quad-core si autonomia bateriei se va ridica putin!

 • Andrei Rotaru

  Personal nu inteleg de ce toata lumea doreste atat de mult un quad core implementat in iPad 3 cand majoritatea aplicatiilor de pe iOS merg si pe 3GS cu un procesor de aproape 3 ani. Daca iPhone 4 a fost capabil sa duca un retina display cu procesorul sau single core, nu vad de ce iPad 3 nu ar putea sa duca retina display cu un procesor dual core ceva mai performant decat ipad 2. Si sa fim seriosi, ma indoiesc ca in decurs de un an(pana va aparea noul ipad) or sa apara mai mult de 3 aplicatii care sa foloseasca toate cele patru nuclee ale uni posibil quad core. Daca unii producatori de tablete android s-au grabit de a lansa procesoare quad core asta nu inseamna ca au facut alegerea corecta si apple ar trebuii sa o urmeze.

 • average

  Intre timp am vazut ca exista si procesorul grafic din PSVita – adica PowerVR SGX MP4. Problema este ca un eventual display Retina pe iPad3 o sa aiba nevoie de un procesor quad, mai ales pt jocuri.
  Pt aplicatii nu se pune problema, pt ca ele sunt concepute sa ruleze pe 3GS deocamdata.
  Memoria de cel putin 1 giga ar fi binevenita nu doar pt jocuri ci si pt a da posibilitatea unui multitasking mai real.

 • Pingback: Apple dezvolta un procesor dual-core performant(A5X) si un procesor quad-core(A6) pentru iDevice-uri | iDevice.ro()