Apple dezvolta un procesor dual-core performant(A5X) si un procesor quad-core(A6) pentru iDevice-uri

A5X si A6 sunt noile chip-uri procesor ale Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch

  Desi am aflat foarte multe informatii in legatura cu noua tableta iPad 3 a companiei Apple, din pacate nu stim inca daca ea va veni cu un procesor quad-core sau cu unul dual-core dar mult imbunatatit. In mod normal Apple ar trebui sa lanseze anul acesta un nou chip SoC numit A6 care teoretic ar trebui sa vina cu un procesor quad-core. Din pacate intr-o imagine publicata acum cateva saptamani ni s-a aratat ca Apple ar lucra la un altfel de chip SoC denumit A5X care se pare ca ar contine un procesor dual-core mult imbunatatit fata de cel din chip-ul A5 disponibil in iPad 2 si iPhone 4S.

A5X chip pentru iPad 3

  Dupa publicarea acestei imagini toata lumea a ajuns la concluzia ca iPad 3 nu va veni cu un quad-core ci cu un dual-core mult imbunatatit, insa cei de la 9to5mac ne dau in continuare sperante cu privire la implementarea procesorului quad-core in noua tableta. Acum aproape o luna de zile au fost publicate mai multe imagini in care ni se prezentau cateva informatii de diagnosticare a unei tablete iPad 3 si acolo ni se dadea de inteles ca Apple ar fi implementat in acel dispozitiv un procesor cu nume de cod S5L8945X. Codul dat de Apple sugera ca A5X va veni sigur in iPad 3 deoarece iPad 2 are un chip A5 cu procesor S5L8940X si pentru ca iPad 3 sa vina cu un chip A6 si quad-core atunci procesorul trebuia sa aiba denumirea S5L8950X.

  Desi nimeni nu aflase pana acum, aseara poza de la inceputul articolului a fost publicata si ea demonstreaza ca Apple testeaza atat un procesor dual-core(A5X) care are codul S5L8945X cat si un procesor presupus quad-core(A6) care are codul S5L8950X. Acum nimeni nu stie pe care dintre ele le va implementa Apple in noua tableta iPad 3 insa este clar ca la Cupertino sunt testate mai multe versiuni ale tabletei si sper ca Apple sa ne-o aduca pe cea mai buna. Informatiile au fost descoperite in interiorul iOS 5.1 si cele doua procesoare ar putea fi: unul pentru iPad 3 si unul pentru Apple TV 3G sau poate iPhone 5.