Prima Pagina Apple iPad 3 va avea aproape sigur Retina Display(2048×1536 pixeli) conform unui test...

iPad 3 va avea aproape sigur Retina Display(2048×1536 pixeli) conform unui test facut noului ecran folosind un microscop

  In saptamanile trecute au fost prezentate diverse componente ale presupusei tablete iPad 3 iar printre ele s-a regasit un ecran care ar fi produs de Sharp si ar fi utilizat acum in fabricarea noului produs Apple. Cei de la Macrumors au resuit sa obtina un asemenea ecran de la un vanzator de componente pentru iDevice-uri si au reusit sa il puna in fata unui microscop pentru a vedea cati pixeli afiseaza. Imaginea de mai sus demonstreaza ca noul ecran are intr-adevar un numar dublu de pixeli fata de cel din iPad 2 deci vorbim despre o rezolutie de 2048 x 1536 in iPad 3.

However, when comparing the iPad 3 display to one from an iPad 2 under a microscope, the difference in resolutions becomes readily apparent, with the iPad 3 display’s pixels appearing to be one-quarter the size of those on the iPad 2.  Since we only had a raw iPad 3 display with no method to power it, taking high quality photos of the pixels was difficult. Still, even with the relatively poor lighting, you can easily make out the pixels on each display (made up of red, green and blue elements). We highlighted a cluster of 4 pixels (2×2) from the iPad 2 to compare it to the same area on the iPad 3. On the iPad 3, the same cluster was occupied by 16 pixels (4×4) — exactly twice the resolution in each direction. 

  V-am confirmat si eu aici ca iPad HD/iPad 3 va avea un ecran cu o asemenea rezolutie, acum cei de la Macrumors fac acelasi lucru deci este in proportie de 90% sigur ca iPad 3 va veni cu un ecran Retina. Luand in considerare noile informatii eu unul astept doar data de 7 martie pentr a vedea noua tablete prezentata pe scena conferintei Apple din Yerba Buena Center, San Francisco.

 • KFF

  Nu bag mana in foc ca ar fi reale dar ar fi de vanzare si la firma asta din Hong Kong :
  http://www.truesupplier.com/oem-apple-ipad-3-lcd-screen-display-replacement-pr-29884.html

 • Pingback: Pretul iPad 3 nu conteaza pentru viitorii cumparatori()

 • Anonymous

  Totusi nu se leaga ceva. De 4 ori mai multi pixeli la o rezolutie de 2 x mai mare ok. Dar daca sunt de 4x mai multi pixeli, de ce rezulta 264 ppi la ipad 3 fata de 132 la ipad 2, adica dublu, nu de 4x mai multi. Poate omit ceva in calcul…

 • Sunt de 2 ori mai multi pixeli daca iei si compari 1024 x 768 vs 2048 x 1536. In realitate e adevarat ca se inmulteste cu patru dar la pixeli per inch e aceeasi poveste. Asa a fost si la iPhone 4.

 • average

  La ce o sa ajute reZolutia asta la un display de 10″ ? Rezolutia retina nu a facut grozav pe iPhone cu display de 3.5″. O sa fie un consum in plus de baterie, chipul video nu o sa poata obtine un frame rate decent in jocuri, decat daca ele vor fi facute sa foloseasca CPU, formatele video sunt max 1080, densitatea de pixeli este peste ceea ce ochiul uman poate sesiza.
  Cred ca este o exagerare. Cu un procesor quad si cel mai bun chip video existent, poate ca o sa poata satisface cerintele display-ului, dar o sa creasca costul tabletei, fara sa aduca avantaje reale in experienta utilizatorului.

 • KFF

  Retina nu e grozava pe iPhone ? Cred ca ai grave probleme cu vederea , incearca sa consulti un oftamolog .

 • Valy

  Eu nu contest ecranul.. Insa contest calitatea aplicatiilor care vor rula. Apple imi placea sa cred ca merge pe fiabilitate. 2048×1536 este o rezolutie mult prea mare pentru puterea hardware actuala. Sa nu uitam tv imense si monitoare care au mai putin de atat. Sa nu uitam ca la pc in full hd cam face figuri la jocuri daca nu ai hardware adecvat adica f nou. Maxim cred ca trebuiau sa o faca 1600 x 900 s au ceva de gen. Este parerea mea si sincer mi ar place sa nu am dreptate. Insa vom vedea

 • Pingback: Chip-ul A5X prezent intr-o placa de baza al unui prototip al tabletei iPad 3()

 • Pingback: iFixIt confirma existenta Retina Display-ului pentru iPad 3(video)()