Prima Pagina Apple iFixIt confirma existenta Retina Display-ului pentru iPad 3(video)

iFixIt confirma existenta Retina Display-ului pentru iPad 3(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0PfcA4WcfNA[/youtube]

  In weekend am scris un articol in care v-am spus ca presupusul ecran al tabletei iPad 3 este in realitate un Retina Display, cei de la macrumors reusind sa il verifice folosind un microscop si sa il compare cu cel al iPad 2. Pentru a intari veridicitatea informatiilor si pentru a vedea daca ecranul poate fi pornit cei de la macrumors au trimis componenta la iFixIt care din pacate a reusit doar sa confirme ca acesta are un numar de pixeli de 4 ori mai mare si o rezolutie de 2048 x 1536. Din pacate ecranul nu poate fi pornit pentru ca re un cablu de alimentare mai mare insa este posibil ca in zilele urmatoare cei de la iFixIt sa gaseasca o metoda de a il conecta la o tableta iPad 2.

  Practic de la iFixIt avem doar o confirmare a faptului ca Retina Display-ul exista si ca el ar urma sa fie implementat in iPad 3, lucru pe care il stiam aproape sigur deja.

  • Paul

    Daca nu anunta conferinta de presa in urmatoarele 2 zile, atunci canci lansare in 7 martie. Si cum sambata nu prea lucreaza, speranta ramane pentru maine. Hai sa zicem cel tarziu luni, dar nu cred.

  • catanzaro27

    Vor aparea discutii aprinse pe marginea “retina display” la iPad 3 car nu e tocmai retina la acea rezolutie, 240ppi…

  • Gandeste-te ca nu tii tableta atat de aproape de ochi precum un iPhone. Cu cat creste distanta de ochi cu atat creste si PPI-ul.

  • catanzaro27

    Da si nu. Oricum, vor fi multe de discutat. Steve Jobs spunea ca 300ppi sunt minimum considerat retina display pt ochiul omului. La situatia asta iPad 3 va pica. Acum daca o luam dupa distanta si 3G/3GS se vad bine … de la o distanta … Ideea e ca am iPad si iPhone si pe ambele le folosesc de la aceeasi distanta. Nu tin tableta mai departe sau invers. Totusi, odata cu iPhone 4 Apple a stabilit un standard extraordinar de inalt. Orice ar spune oricine retina display e unic, nimic nu arata ca el si cred ca nici iPad 3, dar timpul ne va spune.