Apple pune in vanzare primele iPhone-uri fabricate in Brazilia

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca Foxconn, partenerul Apple care asambleaza iPhone-urile noastre, a decis sa construiasca o fabrica in Brazilia in care va asambla iDevice-uri pentru Apple. Dupa cateva luni de constructii si amenajare, iata ca recent au fost puse in circulatie primele terminale iPhone fabricate de catre Foxconn in Brazilia. Dispozitivele sunt vandute de catre Apple atat in magazinele online cat si in magazinele fizice si vorbim deocamdata doar de catre terminale iPhone 4 8 GB deoarece iPhone 4S este fabricat doar in China.

  Problema in Brazilia este ca iPhone-urile au fost disponibile la preturi foarte mari deoarece guvernul brazilian impunea taxe foarte mari produselor electronice vandute in respectiva tara dar fabricate in alte tari. iPhone 4S a ajuns in Brazilia la pretul de 1400$ iar iPhone 4 8 GB la pretul de 1050$. Desi Apple vinde acum iPhone-uri fabricate in Brazilia, pretul acestora a ramas neschimbat si nimeni nu pare sa stie de ce deocamdata. Logic ar fi fost ca Apple sa scada pretul insa acest lucru nu s-a intamplat si este foarte probabil ca taxele percepute de guvernul brazilian sa fie de vina.

3 COMENTARII

  1. Daca peste tot e pretul asta de unde sa le cumpere !!?? Sa duca in State sau in Argentina unde “sigur ” il gaseste ??!!! Si probabil ca la liber e la pretul ãla dar la abonament o fi mai ieftin !