Prima Pagina aplicatii Apple, lipsa iOS 5.0.2 si libertatea oferita celor care fac jailbreak

Apple, lipsa iOS 5.0.2 si libertatea oferita celor care fac jailbreak

  In caz ca nu ati observat deja, au trecut aproape doua luni de zile de cand Apple nu a mai facut vreo tentativa de a bloca solutiile de jailbreak disponibile pentru iDevice-urile noastre cu iOS 5.x. In general Apple lua masuri rapide pentru blocarea solutiilor de jailbreak insa de data aceasta avem parte de o alta atitudine din partea companiei din Cupertino si asta ii ajuta nu doar pe cei care vor sa faca jailbreak ci si pe cei de la Apple. Posibilitatea de a face jailbreak da multora curajul de a cumpara un iDevice si in tari precum China, Romania, India, etc, aceasta optiune inseamna foarte mult si inclina balanata in favoarea achizitionarii unui iDevice avand in vedere ca oricare poate fi jailbroken.

  De ce a decis Apple sa nu mai blocheze solutiile de jailbreak atat de rapid? Nimeni nu stie insa este clar ca Apple ofera posesorilor de iDevice-uri mai multa libertate decat in trecut si asta desi exista presiune din partea dezvoltatorilor pentru a bloca jailbreak-ul. iOS 5.1 va bloca actualele solutii de untethered jailbreak si cu totii stim asta insa pana atunci ne putem bucura de Absinthe si redsn0w iar companiei Apple trebuie sa ii multumim in parte pentru acest lucru pentru ca daca ar fi vrut ar fi putut sa ne blocheze tot.

  Unii spun ca in Cupertino nu mai exista interes pentru blocarea jailbreak-ului pentru ca Apple nu s-a obosit sa se opuna mentinerii jailbreak-ului legal in SUA. Poate fara Steve Jobs Apple gandeste altfel, poate fara Steve Jobs Apple isi concentreaza eforturile in alte domenii si nu spre comunitatea utilizatorilor de jailbreak, poate fara Steve Jobs Apple nu  se va mai concentra atat de mult pe blocarea rapida a solutiilor de jailbreak sau poate Apple lucreaza la noi metode de a intari securitatea iOS-ului. Indiferent ce se gandeste in Cupertino, nu va imaginati ca de acum incolo solutiile de jailbreak vor fi usor de dezvoltat pentru ca imediat ce iOS 5.1 va fi lansat problemele cu jailbreak-ul vor reveni desi i0n1c pare sa aiba o solutie.

  In concluzie, Apple tolereaza jailbreak-ul si ne ofera libertate si sper ca totul sa nu fie doar un balon de sapun care se va sparge prin implementarea unor masuri de securitate mult mai bune in iOS.

 • maxs01

  Cred eu ca au avut explozie de vanzari la 4s cand a aparut jailbreak-ul pt el. Tu ti-ai bloca sansa de a castiga bani? Gen: fuck the developers.

 • Si eu mulumesc Apple,ca de 2 luni de cand am trecut la 5.0.1,bateria ma tine maxim 2 ore,si ei tac malc.Cu 4.3.1 il frectionam 6 ore pana incepea sa se descarce.

 • Anonymous

  Poate d data asta fac si ei un lucru bun si se concentreaza mai mult pe autonomia bateriei decat sa ne opreasca noua jb.

 • Chatagra

  Decat sa creeze zeci de versiuni de ios numa pt a bloca jb e mai bine sa apara 5.1 care sa fie stabila si fara probleme .

 • Mihai_rt

  Procentul celor care fac jb este mic raportata la nr de utilizatori de iphone
  Si cred ca eforturile pt inlatuarare solutiilor de jb sunt destul de mari, asa ca poate nu merita?

 • eu

  De ce sa scoata in momentul asta iOS 5.0.2 cand peste putin timp lanseaza iOS 5.1 … Acelasi rezultat cu mai putini bani cheltuiti.

 • Vestemean Sorin

  Apple ar trebui sa faca ceva sa ne personalizam cum vrem ideviceul, poate mai putini si-ar face jb