Oficiul pentru Copyright din SUA judeca legalitatea jailbreak-ului

  Oficiul pentru Copyright din SUA a publicat in cursul serii trecute un documente in care sunt prezentate toate sustinerile si opunerile facute pentru prelungirea hotararii prin care jailbreak-ul a fost declarat legal. Peste 700 de documente au fost depuse la oficiul pentru Copyright din SUA si printre depunatori se afla mari companii americane precum Sony, Mozilla ori CTIA insa se afla si persoane fizice precum saurik, fondatorul Cydia. Sony este una dintre companiile care se opune legalizarii jailbreak-ului si este normal sa fie asa avand in vedere ca l-a dat in judecata pe geohot pentru dezvoltarea unei solutii de jailbreak pentru Playstation 3 si a fost atacata luni intregi de hackerii din intreaga lume.

On Friday, February 10, the Copyright Office received approximately 700 comments on the classes of works proposed for exemption from the prohibition on circumvention of technological measure that control access. Links to most of those comments appear below, and links to the remainder should appear by the end of this week (i.e., by Feb. 17, 2011). The Office is also in the process of identifying, for each comment, which proposed class(es) of works is addressed. Those classes that the Office has already identified appear below.

  Existenta jailbreak-ului depinde de Oficiul pentru Copyright din SUA care il poate mentine legal sau il poate trece ilegalitate. Organizatia EFF din SUA este cea care a luptat pana acum pentru mentinerea legala a jailbreak-ului si cred ca anul acesta va reusi sa convinga din nou Oficiul pentru Copyright ca toti utilizatorii au dreptul sa isi modifice dupa bunul plac sistemul de operare al unui dispozitiv electronic achizitionat din magazin.

3 COMENTARII