Ce se intampla cu tweak-urile si aplicatiile cumparate din App Store si Cydia in cazul unui restore?

  Multi dintre cei care abia si-au achizitionat un iPhone, un iPod Touch, o tableta iPad sau un Mac si au inceput sa cumpere aplicatii din App Store se intreaba ce se intampla cu aplicatiile cumparate de ei din magazin in momentul in care fac un restore(reinstalare a sistemului de operare). Raspunsul este extrem de simplu: toate aplicatiile cumparate/descarcate din App Store sunt automat asociate cu Apple ID-ul vostru si pot fi reinstalate gratuit indiferent cate restore-uri faceti atat timp cat ele sunt disponibile in App Store. Aplicatiile disponibile intr-un Apple ID pot fi instalate pe orice iDevice/Mac-uri, daca sunt compatibile, insa o aplicatie poate fi instalata pe maxim 5 iDevice/Mac-uri si nu mai mult. Cand spun ca poate fi instalata pe 5 iDevice-uri ma refer la 5 terminale iPhone/iPad/iPod Touch sau Mac-uri diferite, aceasta fiind limita maxima impusa de Apple. Dupa ce ati instalat o aplicatie pe 5 iDevice/Mac-uri diferite nu o mai puteti instala pe un alt terminal si trebuie sa o cumparati/descarcati gratuit din nou folosind un alt Apple ID.

  In Cydia lucrurile sunt asemanatoare, doar ca acolo nu va logati cu un Apple ID ci folosind un cont de Facebook sau un cont Google iar toate tweak-urile si aplicatiile cumparate de acolo pot fi reinstalate oricand dar tot pe maxim 5 iDevice-uri. Aplicatiile si tweak-urile gratuite din Cydia nu sunt asociate unui cont de Facebook/Google deci numai cele pe care le achizitionati vor fi afisat intr-un cont. In Cydia lucrurile sunt mai simple, insa limitarile din App Store se pastreaza chiar daca vorbim de un alt magazin.

  In concluzie, puteti face oricare restore-uri doriti, aplicatiile cumparate/descarcate deja din App Store vor fi oricand disponibile pentru iDevice-urile voastre. Acelasi sistem se aplica si la muzica, filme sau carti.