Prima Pagina Nokia Nokia devine cel mai mare producator de terminale Windows Phone

Nokia devine cel mai mare producator de terminale Windows Phone

  Desi multi analisti americani, si nu numai, au declarat in repetat randuri ca Nokia va falimenta in doar cativa ani de zile, iata ca producatorul finlandez da semne de recuperare si in doar un singur trimestru fiscal a devenit cel mai mare vanzator de smartphone-uri Windows Phone. Desi vanzarile de smartphone-uri Nokia au scazut in Q4 2012, divizia Windows Phone a companiei pare sa o duca foarte bine si ar putea reprezenta un bun punct de pornire pentru o eventuala noua strategie de revigorare a firmei.

  Doar 900.000 de smartphone-uri Windows Phone au fost vandute de Nokia in Q4 2011 insa pentru situatia in care se afla compania orice veste buna de genul acesta reprezinta un motiv de bucurie. Eu mi-as dori ca Nokia sa isi revina macar in parte deoarece a fost si este cel mai mare vanzator de telefoane mobile la nivel global si este un jucator cheie in aceasta piata iar fara aceasta companie lucrurile ar fi mult mai putin antrenante. Finlandezii inca mai au multe de oferit utilizatorilor din lumea intreaga, ramane doar de vazut daca echipa lor de conducere va gasi metodele prin care sa ofere totul in timp util.

 • Mihai_rt

  Daca vor produce telefoane cu windows competive ca pret si calitate au sansa sa revina

 • Alin o

  Eu sunt de parere ca nokia a infranat dezvoltarea pietii cu acel sistem de operate de doi bani numit symbian( am avut si eu deci stiu cum e), sunt de parere ca daca erau pe piata sony ericsson , samsung si apple lucrurile ar fi fost mult mai dezvoltate, asa cum face sony ericsson( actual sony ) telefoane pt japonia..cu video proiector 16 mp !

  Na bravo lo ca vand 90 k buc de telefoane pe piata de windows unde nu prea are concurenti!

 • Claudiu daniel

  O veste buna ! Incet incet isi vor reveni! Semne bune anul are ! Nokia cred ca are multa lupta de dat ! Fanii deabia au asteptat sa scoata ceva nou ! Bravo lor ! Bun articol !:)

 • Claudiu daniel

  O veste buna ! Incet incet isi vor reveni! Semne bune anul are ! Nokia cred ca are multa lupta de dat ! Fanii deabia au asteptat sa scoata ceva nou ! Bravo lor ! Bun articol !:)

 • armin

  nokia au avut intotdeauna telefoane bune dar au scazut in vanzari datorita sistemului de operare Symbian care era de 2 lei.acum ca au trecut pe windows mobile os vor avea mai multe sanse sa se ridice in vanzari.si sony (erricson)sunt la fel de buni la telefoane dar poate se vor razgandi si vor trece de la android la windows mobile os.de samsung nu prea am o parere buna pentru ca ei au copiat mereu pe cei de la apple si cu tot ca au bagat configuratie super puternica in telefoanele lor(samsung galaxy 2 sau samsung galaxy note) degeaba pentru ca sunt sub cei de la apple si chiar sub cei de la sony.mie firma samsung nu mi-a placut niciodata nicila tv si nici la telefoane.

 • sorin B

  nokia din punctul de vedere al calitati unui terminal e net superior fata de orcine….lipsea softul 😀
  sa vedem ce o sa iasa 😀

 • Da aveti dreptate au scazut vanzarile din cauza sistemului de operare “symbian” plus ca daca vrei sa faci o deblocare la un tel care nu costa mai mult de 100 lei te costa sa il decodezi 50€ nu o sa iti comvina, din cauza asta a fugit multa lume de ei, sa speram ca sau trezitsi ei la realitate acum

 • Totomess

  Personal ma gandesc ca in toamna undeva, dupa ce iese iPhone 5 sa vad ceea ce pierd, sa ma reintorc la “batranul” nokia cu un win8

 • Cristian

  Symbiam nu este o porcarie. Poate a fost dar acum ceva timp a fost actualizat soft-ul si dupa parerea multora care au testat versiunile trecute a fost imbunatatit.

 • chucky

  E normal si un noroc pt Nokia deoarece o parte din actiunile companiei Nokia au fost cumparate de Microsoft,acum au sansa sa se salveze,desi putin imi pasa dupa ce au inchis fabrica de la noi din tara

 • Soulyd

  ce face acum Nokia!? Isi arunca banii pe care o mai are pe geam ( Windows ) 🙂