Prima Pagina Android Era quad-core a inceput, ce face Apple?

Era quad-core a inceput, ce face Apple?

A5X si A6 sunt noile chip-uri procesor ale Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch

  La Mobile World Congress 2012 au fost prezentate foarte multe terminale mobile cu procesoare quad-core, majoritatea dintre ele folosind chip-ul Nvidia Tegra 3. Anul trecut acelasi lucru s-a intamplat insa atunci era vorba despre procesoare dual-core si platforma Nvidia Tegra 2. Majoritatea producatorilor de terminale mobile par a se fi “lipit” de Nvidia care vinde chip-urile sale in zeci de milioane de exemplare si stabileste noi standarde in industrie. Anul trecut standardul a fost dual-core, anul acesta standardul este cu siguranta quad-core si niciun producator de terminale Android, care se respecta, nu va lansa un terminal mobil high-end fara un asemenea procesor.

  Stim ce face restul lumii, dar oare ce face Apple? Ei bine compania se joaca atat cu procesoare dual-core cat si cu procesoare quad-core pentru iPad 3 si iPhone 5 insa in momentul de fata nimeni nu spune sigur ce procesoare vor avea noile terminale. Anul trecut Apple a mers in baza trendului pornit in industrie si a inclus procesoare dual-core in iPad 2 si iPhone 4S iar decizia a fost una extrem de buna, dar oare anul acesta va face acelasi lucru? Indiferent ce decizie va lua Apple, daca va reusi sa produca procesoare mai performante decat cele din terminalele mobile quad-core actuale atunci iPad 3 si iPhone 5 vor avea cu siguranta succes.

  Indiferent ca vor fi dual-core sau quad-core, important este ca ele sa aiba performante mai bune  atat in testele sintetice cat si in viata reala pentru ca Apple vinde produse hign-end, scumpe, care nu trebuie doar sa arate bine ci sa si ofere performante pe masura. In concluzie, nu cred ca va conta prea mult daca A5X sau A6 va ajunge in iPad 3 si iPhone 5 atat timp cat ele ofera ce trebuie.

 • Victor Preda

  Ce face apple ??? …ipad 3 cu retina si quad -core iar ipad mini cu A5x …rupe si tab-ul si kindle-fire .. si treba e rezolvata ..

 • Eu sincer nu stiu ce sa cred,dar am mai citit undeva ca cineva care are informatii din interior a zis ca ar putea fi 2 modele de iPad lansate anul acesta,unul dual-core cu ceva mai multi MHz,iar unul quad-core,iar ambele vor avea Retina Display.

 • Asta e exclus, ar avea 12 modele de tablete iPad pe piata.

 • Sorin

  Nu vad rostul procesoarelor quad-core…..sunt laptopuri cu procesoare dual-core si sunt foarte performante….

  Apple ar trebui sa aduca ceva inedit….nu updateuri de ochii lumii…. Deja nu mai exista inventivitate…

 • Adevarat! Eu am i3 pe laptop si merge perfect! Ar fi ciudat sa am iphone cu 4… Sincer sunt tare curios ce o sa acoata anu asta…

 • PegasosII

  Procesoarele de la Apple A5 sunt system on chip,adică mai conțin si alte elemente decat procesorul,vezi decodarea audio necesară lui Siri si recunoasterea faciala inclusă in camera

  Întrebarea e procesoarele quad core folosite de samsung mai fac si altceva sau doar boost de viteza cu aceleași funcții

 • Ne uitam la capra vecinului ce face…
  Chestia asta cu procesoarele a devenit o moda proasta , cum e si cu camerele .
  Ai 400 megapixeli , esti smecher , dar ai obiectiv facut din punga transparenta …