Prima Pagina Android Companiei Apple ii este inregistrat un brevet care ar putea-o ajuta sa...

Companiei Apple ii este inregistrat un brevet care ar putea-o ajuta sa cheme in instanta aproape orice producator de terminale Android si nu numai

  Astazi oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a publicat cateva brevete de inventie inregistrate companiei Apple si o buna parte dintre ele acopera tehnologia multitouch prezenta in majoritatea smartphone-urilor de pe piata. In documentatia din brevete Apple descrie in detaliu cum functioneaza tehnologia multitouch si la o prima vedere se pare ca aproape orice smartphone sau tableta ar intra sub incidenta acestor lor. Pe langa cele referitoare la atingeri ale ecranului Apple a brevetat si tehnologii care controleaza frecventa procesorului in functie de interactiunea cu ecranul insa trebuie amintite si cateva brevete care au legatura cu interfata utilizata de iDevice-uri.

A touch panel having a transparent capacitive sensing medium configured to detect multiple touches or near touches that occur at the same time and at distinct locations in the plane of the touch panel and to produce distinct signals representative of the location of the touches on the plane of the touch panel for each of the multiple touches is disclosed.Apple’s patent attorneys evidently spent a good deal of effort putting together this possibly blockbuster document, seeing as how it includes references to 365 US and 74 foreign patents dating back to a 1956 patent granted to one George M. Kirkpatrick for an “Extended Range Frame Comparator”, as well as an additional 202 references classified simply as “Other”.

  Cel mai important brevet de inventie inregistrat companiei Apple astazi face referire la 365 de alte brevete de inventie din SUA, unul dintre ele inregistrat in anul 1956, si la alte 74 de brevete de inventie internationale deci acopera o gama extrem de larga de tehnologii. Ce poate face Apple cu toate brevetele de inventie prezentate astazi? Ei bine poate chema in instante aproape orice producator de smartphone-uri cu ecrane multitouch deoarece brevetele sale acopera o gama extrem de vasta de implementari ale acestei tehnologii.

  Cei de la TheRegister au descoperit brevetele de inventie si ei sustin ca Apple ar putea chema in instanta o sumedenie de producatori de terminale Android si ca acest “arsenal” ar putea ajuta compania sa rezolve toate bataliile legale pe care le are acum deschise.

 • Johnny

  Bravo Apple

 • Sir Vladio

  Ouch…asta a fost gen
  In ya face..

 • Florin.S

  @johnny de ce bravo apple? 🙁 chiar nu inteleg de ce va bucurati asa. Daca apple ar interzice toate telefoanele cu touch de pe Pamant, sau cine stie, din Univers, cu ce te (va) incalzeste pe tine (voi)?!!!

 • Horia

  Pai pe mine personal m-ar incalzi mult, pentru ca le-as face in ciuda tuturor utilizatorilor de smartphone-uri android si windows phone. Cei de la Samsung isi pot ruga moartea daca Apple intra in instanta cu asemenea acuzatii.

 • Marius

  @Florin.S .. Nu incalzeste pe nimeni insa daca tu imi folosesti tehnologia si te las sa faci asta … iar tu incerci sa-mi blochezi produsele sau le ironizezi … (asa cum fac Motorola respectiv Samsung) eu ce ar trebui sa fac? Totusi sa speram ca e doar o tactica de a le baga mintile in cap celor ce trag de Apple, pentru ca pe altfel daca s-ar interzice tehnologia multitouch celorlalti, apple ar dormi prea linistita si nu ar mai fi impinsa de la spate sa dezvolte in continuare ….

 • ad3mar

  Stiti cum vad eu Samsung in raport cu Apple? Cunoasteti serialul “Two and a half man”?! Pesonajul Allan? Trageti voi concluziile :))))

 • MiRel

  Astea-s vise erotice. Asa cu motorola nu a putut interzice iphonu, nici viceversa nu va fi valabil. Sunt patente prea de baza.

 • Florin.S

  Eu am zis: cu ce va incalzeste pe voi. In fine. Oricum, nu o sa vedeti samsung sau altii iesiti de pe piata. In cel mai rau caz sa cotizeze la apple pt diferite brevete, etc. Acum nici ca ma intereseaza ce face apple, samsung si altii.

 • Alain

  Da il cunosc :)) dar e alan nu allan.

 • Nu prea inteleg faza cu brevetele astea..pana la urma e vorba de ideea procedeului nu de modul cum se desfasoara..deja ma enerveaza treaba cu brevetele..bine ca nu are idee apple sa breveteze forma dreptungiulara sau culoarea alba..aici e vorba de cine e primul la biroul de brevetari..ca aia breveteaza si nasturele cu 4 gauri.
  Anyway…brevetele astea sunt doas pt us sau world wide?? Daca sunt pt toata planeta atunci nu e ok..poate si eu am brevetat ceva ce are si apple..

 • ad3mar

  @Alain Adevarat, Alan! Nu a fost cu intentie, ma bucur insa ca ai prins ideea!!!

 • CalinC

  probabil se va face schimb de brevete pentru ca fiecare are cate ceva…si poate fi folosit in instante ca ultima masura dar nu prea cred treaba asta..oricum ei stiu cel mai bine ce au de facut..

 • mau

  ce-ar mai fi marketingul fara concurenta ?!

 • Pena

  De la oligopol la monopol apoi dominatie si control. Nu e de ajuns controlul pe care il au asupra os-ului, ei vor sa controleze intreaga piata. Poate daca ati lasa tribalitatea care v-a fost artificial inserata in mentalitate tot de ei ati observa ca ce se intampla e monstruos. Acum e vorba doar de o bucata de tehnologie inofensiva, dar sa vedem cand o singura corporatie va avea brevet pe apa fara radiatii cati dintre copiii copiilor vostri o sa zica “bravo”.

 • Cosmin

  @Mascka: “..poate si eu am brevetat ceva ce are si apple..”
  Daca ai inregistrat inventia world wide inaintea lui Apple iar el o foloseste acum, te duci frumos si-l tragi de maneca si-i arati ca este inventia ta si exista doua posibilitati: 1. ori iti plateste ca sa-ti foloseasca inventia ori 2. nu ti-o mai foloseste.