Companiei Apple ii este inregistrat un brevet care ar putea-o ajuta sa cheme in instanta aproape orice producator de terminale Android si nu numai

  Astazi oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a publicat cateva brevete de inventie inregistrate companiei Apple si o buna parte dintre ele acopera tehnologia multitouch prezenta in majoritatea smartphone-urilor de pe piata. In documentatia din brevete Apple descrie in detaliu cum functioneaza tehnologia multitouch si la o prima vedere se pare ca aproape orice smartphone sau tableta ar intra sub incidenta acestor lor. Pe langa cele referitoare la atingeri ale ecranului Apple a brevetat si tehnologii care controleaza frecventa procesorului in functie de interactiunea cu ecranul insa trebuie amintite si cateva brevete care au legatura cu interfata utilizata de iDevice-uri.

A touch panel having a transparent capacitive sensing medium configured to detect multiple touches or near touches that occur at the same time and at distinct locations in the plane of the touch panel and to produce distinct signals representative of the location of the touches on the plane of the touch panel for each of the multiple touches is disclosed.Apple’s patent attorneys evidently spent a good deal of effort putting together this possibly blockbuster document, seeing as how it includes references to 365 US and 74 foreign patents dating back to a 1956 patent granted to one George M. Kirkpatrick for an “Extended Range Frame Comparator”, as well as an additional 202 references classified simply as “Other”.

  Cel mai important brevet de inventie inregistrat companiei Apple astazi face referire la 365 de alte brevete de inventie din SUA, unul dintre ele inregistrat in anul 1956, si la alte 74 de brevete de inventie internationale deci acopera o gama extrem de larga de tehnologii. Ce poate face Apple cu toate brevetele de inventie prezentate astazi? Ei bine poate chema in instante aproape orice producator de smartphone-uri cu ecrane multitouch deoarece brevetele sale acopera o gama extrem de vasta de implementari ale acestei tehnologii.

  Cei de la TheRegister au descoperit brevetele de inventie si ei sustin ca Apple ar putea chema in instanta o sumedenie de producatori de terminale Android si ca acest “arsenal” ar putea ajuta compania sa rezolve toate bataliile legale pe care le are acum deschise.