Functia auto-correct a fost responsabila pentru inchiderea unei scoli din SUA

  Desi este disponibila de cativa ani de zile pentru telefoane mobile, functia auto-correct nu este 100% pregatita pentru a fi utilizata chiar de catre oricine. Acest lucru a fost recent demonstrat in SUA unde o scoala a fost inchisa de catre autoritati din cauza unui SMS trimis de catre un elev. Respectiva persoana dorea sa ii trimita unui prieten urmatorul mesaj: Gunna be at West Hall this afternoon.(voi fi la West Hall in aceasta dupa-amiaza) insa a trimis mesajul: Gunman be at West Hall this afternoon.(Exista o persoana inarmata la West Hall in aceasta dupa-amiaza) deoarece functia auto-correct a considerat ca gunman trebuie sa inlociasca gunna care oricum era un cuvant ce nu exista in limba engleza.

Yet one student at Lanier Technical College might be staring at his or her cell phone a little more closely in future. You see, this student texted: “Gunna be at West Hall this afternoon.” Auto-correct mused a microsecond at this word “gunna” and changed it to “gunman.” Before anyone knew it, authorities soon believed that the students could be gonnas. The way the Gainesville Times portrays it, the text was sent to the wrong number. The recipient, naturally concerned, contacted the authorities, which immediately placed West Hall middle and high schools on lockdown. “While this event caused a great deal of anxiety among students, staff, and parents, be assured that we will always err on the side of caution when it comes to the safety of our boys and girls.”

  Pentru ca in astfel de situatii nu exista lucruri care sa mearga bine, mesajul nu a fost trimis catre persoana dorita de elev ci catre un numar de telefon gresit  si destinatarul a alertat politia imediat ce a vazut textul scris de telefonul sau. Desigur ca politia a venit si a inchis scoala pentru a descoperi ca totul este rezultatul unei greseli a software-ului inclus intr-un telefon mobil. Politia nu a dorit sa ofere publicitatii numele telefonului de pe care s-a trimis textul insa oricare dintre smartphone-urile noastre este capabil sa faca asemenea greseli.