Prima Pagina aplicatii Tutorial: Transfera libraria iTunes de pe un calculator pe altul(Mac, Windows)

Tutorial: Transfera libraria iTunes de pe un calculator pe altul(Mac, Windows)

iTunes Logo

  Daca aveti un iDevice de ceva vreme atunci sigur ati folosit iTunes macar o data si sigur stiti ca acest program este o sursa constanta de nervi si probleme. Daca folositi doar un calculator cu iTunes atunci problemele ar trebui sa fie destul de putine si de intensitate mica insa daca folositi un iDevice pe mai multe calculatoare atunci siti ca sincronizarea fara a pierde macar o parte dintre date este imposibila. Daca va ganditi vreodata sa vindeti Mac-ul si sa cumparati altul sau sa treceti la un PC atunci lucrurile se complica si mai mult pentru ca nu puteti face un transfer de date decat prin proceduri complexe. In momentul de fata nu exista o metoda simpla de a transfera libraria iTunes de pe un PC pe un Mac insa mai jos aveti descrisa o metoda prin care puteti transfera librariile iTunes intre Mac-uri sau PC-uri.

  Inainte sa incepeti procedura ar trebui sa stiti ca daca aveti in iTunes foarte multe aplicatii sau melodii atunci procesul va dura mult pentru ca toate acele fisiere trebuie copiate intre calculatoarele voastre.

Transferul librariei iTunes intre doua Mac-uri

1. Inchideti iTunes pe ambele calculatoare si deconectati-va iDevice-urile de la ele pentru a fi siguri ca nu pierdeti datele.

2. Deschideti pe ambele Mac-uri folderul Users/user/Music si copiati de pe Mac-ul principal pe cel nou intreg folderul iTunes. Procesul ar putea dura si cateva ore daca aveti multa muzica si multe aplicatii.

3. Dupa ce procedura anterioara s-a terminat copiati pe Mac-ul nou folderul /Library/Application Support/MobileSync/

4. In final copiati pe Mac-ul nou si fisierul /Library/Preferences/com.apple.iTunes.plist

  Dupa terminarea procedurii deschideti iTunes si ar trebui sa aveti acolo toata muzica si toate aplicatiile disponibile.

Transferul librariei iTunes intre doua calculatoare cu Windows

1. Inchideti iTunes pe ambele calculatoare si deconectati-va iDevice-urile de la ele pentru a fi siguri ca nu pierdeti datele.

2. Deschideti pe ambele calculatoare folderul C:\Users\USERNAME\Music\ si copiati de pe calculatorul principal pe cel nou intreg folderul iTunes. Procesul ar putea dura si cateva ore daca aveti multa muzica si multe aplicatii.

3. Dupa ce procedura anterioara s-a terminat copiati pe calculatorul nou folderul C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\

4. In final copiati pe calculatorul nou si folderul C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Apple Computer\Preferences\

5. Daca aveti orice altceva decat Windows 7 atunci backup-urile le puteti gasi si in acest folder : C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup

  Dupa terminarea procedurii deschideti iTunes si ar trebui sa aveti acolo toata muzica si toate aplicatiile disponibile.

  Intre un Mac si un PC ati putea utiliza functia de sharing de pe Mac insa procesul este ceva mai complex. Procesul este necesar si cand faceti o reinstalare a sistemului de operare Windows sau a Mac OS X. In cazurile acestea puteti copia libraria pe o alta partitie a hard disk-ului vostru.

 • Clau

  Asta o stiam de cand aveam iPhone 3G

 • Radu

  Foarte util tutorialul. Ar mai fi ceva la care nu am gasit inca solutie. Am instalate pe IPhone aplicatii din 2 conturi. Unul de RO si altus de US. Cand sunt logat cu cel de US imi arata update-uri la unele aplicatii dar cand as vrea sa le updatez imi apare fereastra de introducere a parolei intotdeauna cu contul de RO fara posibilitate sa-l modific in cel de US. Pana acum am reusit sa fac aceste update-uri doar de pe PC. Chiar nu se pot face aceste update-uri direct de pe IPhone?

 • E bine, nu toata lumea stie 😉

 • daniel

  @Radu eu din cate am observat la fiecare aplicatie de la conturi separate imi cere parola contului de pe care am luat-o.daca incerci cu update all se poate sa iti ceara doar o parola.incearca sa faci update pe rand,sa iti ceara parola la contul de pe care e luata aplicatia.am mai auzit la un coleg asta dar in alta versiune de ios(nu mai stiu care).

 • Adyp

  In sfarsit, foarte util!

 • Multumesc frumos , chiar vroiam sa postez pe forum sa ma ajute cineva , dar se pare ca mi-ai luat-o inainte.

 • Protektor

  Eu nici nu luasem 2G si stiam, @Clau. E buna informatia ca nu toti au fos precoce :D.

 • Tudor

  Multumim pentru tutorial, dar pentru transfer de pe mac pe pc si invers????

 • marcel

  libraria itunes include si backup ul facut de pe iphone gen , contacte , setarile telefonului , username , ca daca da asta mar ajuta la un upgrade la laptop

 • Dan puf

  Senuti sau copy paste intre macuri sau copy de pe device si drag in itunes, windows nu stiu

 • bogda

  De pe pc pe mac mai ramane de vazut cum se poate…..

 • ANDRA

  la mine nu a functionat… folderul C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\ nu am putut sa-l creez asa cum scrie aici …adica folderul Roaming l-am gasit in C:\Users\UpdatusUser\AppData\Roaming…. si nu s-a transferat…

 • Bobo

  Salut. Folosesc 2 aparate Iphone. Unul este Iphone 4, celalalt este iphone 5. Am atasat la cont un card prin care platesc toate softurile cu bani. Intrebatea me este: daca il insalez pe unul dintre cele 2 aparate, cum fac sa nu mai dau bani si sa il pot folosi si pe celalalt aparat? Sper ca am fost destul de clar in exprimare. Ca multumesc pt. suport Cu respect, Eu