Tutorial: Transfera libraria iTunes de pe un calculator pe altul(Mac, Windows)

13

iTunes Logo

  Daca aveti un iDevice de ceva vreme atunci sigur ati folosit iTunes macar o data si sigur stiti ca acest program este o sursa constanta de nervi si probleme. Daca folositi doar un calculator cu iTunes atunci problemele ar trebui sa fie destul de putine si de intensitate mica insa daca folositi un iDevice pe mai multe calculatoare atunci siti ca sincronizarea fara a pierde macar o parte dintre date este imposibila. Daca va ganditi vreodata sa vindeti Mac-ul si sa cumparati altul sau sa treceti la un PC atunci lucrurile se complica si mai mult pentru ca nu puteti face un transfer de date decat prin proceduri complexe. In momentul de fata nu exista o metoda simpla de a transfera libraria iTunes de pe un PC pe un Mac insa mai jos aveti descrisa o metoda prin care puteti transfera librariile iTunes intre Mac-uri sau PC-uri.

  Inainte sa incepeti procedura ar trebui sa stiti ca daca aveti in iTunes foarte multe aplicatii sau melodii atunci procesul va dura mult pentru ca toate acele fisiere trebuie copiate intre calculatoarele voastre.

Transferul librariei iTunes intre doua Mac-uri

1. Inchideti iTunes pe ambele calculatoare si deconectati-va iDevice-urile de la ele pentru a fi siguri ca nu pierdeti datele.

2. Deschideti pe ambele Mac-uri folderul Users/user/Music si copiati de pe Mac-ul principal pe cel nou intreg folderul iTunes. Procesul ar putea dura si cateva ore daca aveti multa muzica si multe aplicatii.

3. Dupa ce procedura anterioara s-a terminat copiati pe Mac-ul nou folderul /Library/Application Support/MobileSync/

4. In final copiati pe Mac-ul nou si fisierul /Library/Preferences/com.apple.iTunes.plist

  Dupa terminarea procedurii deschideti iTunes si ar trebui sa aveti acolo toata muzica si toate aplicatiile disponibile.

Transferul librariei iTunes intre doua calculatoare cu Windows

1. Inchideti iTunes pe ambele calculatoare si deconectati-va iDevice-urile de la ele pentru a fi siguri ca nu pierdeti datele.

2. Deschideti pe ambele calculatoare folderul C:\Users\USERNAME\Music\ si copiati de pe calculatorul principal pe cel nou intreg folderul iTunes. Procesul ar putea dura si cateva ore daca aveti multa muzica si multe aplicatii.

3. Dupa ce procedura anterioara s-a terminat copiati pe calculatorul nou folderul C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\

4. In final copiati pe calculatorul nou si folderul C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Apple Computer\Preferences\

5. Daca aveti orice altceva decat Windows 7 atunci backup-urile le puteti gasi si in acest folder : C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup

  Dupa terminarea procedurii deschideti iTunes si ar trebui sa aveti acolo toata muzica si toate aplicatiile disponibile.

  Intre un Mac si un PC ati putea utiliza functia de sharing de pe Mac insa procesul este ceva mai complex. Procesul este necesar si cand faceti o reinstalare a sistemului de operare Windows sau a Mac OS X. In cazurile acestea puteti copia libraria pe o alta partitie a hard disk-ului vostru.