Fortele Aeriene din SUA vor cumpara tablete iPad in valoare de 9 milioane de dolari

  Desi saptamana aceasta un reprezentant al fortelor aeriene a armatei SUA a declarat ca renunta la achizitionarea a nu mai putin de 2800 de tablete iPad din cauza unei aplicatii facute in Rusia, iata ca in doar cateva zile lucrurile s-au schimbat si armata americana va cumpara tablete iPad in valoare de 9 milioane de dolari. Acum vor fi achizitionate peste 18.000 de tablete iPad 2 si ele vor fi utilizate de catre pilotii fortelor aeriene in misiunile desfasurate atat pe teritoriul SUA cat si in afara acestuia. Tabletele vor avea rolul de a inlocui hartile clasice pentru a reduce greutatea avioanelor si pentru a usura munca pilotilor de a isi descoperi locatia si de a cauta alte locatii.

Air Mobility Command announced the award today to Executive Technology Inc., a Phoenix-based computer services company, Captain Kathleen Ferrero, a military spokeswoman, said in a telephone interview.

Taking a cue from commercial airlines, the service will use the tablets to replace the bags of paper manuals and navigation charts carried by pilots and navigators.

  Decizia armatei este oarecum surprinzatoare insa probabil strategii au descoperit o noua aplicatie prin intermediul careia pot fi vizionate diversele documente pe tabletele celor de la Apple.