Armata SUA renunta la achizitionarea a 2800 de tablete iPad din cauza unei aplicatii facute in Rusia

  In luna ianuarie a acestui an armata SUA a decis ca va achizitiona 2,861 de tablete iPad pe care le va da diviziei fortelor aeriene care va echipa navele de razboi cu produse electronice si va renunta la hartile clasice pe suport de hartie. Tabletele care urmau sa fie achizitionate de catre armata SUA trebuiau sa ruleze o aplicatie numita GoodReader care permitea vizualizarea oricarui tip de documente pe iDevice-uri. Problema cu aceasta aplicatie sta in faptul ca ea a fost dezvoltata de catre o companie din Rusia iar armata SUA a anulat acum comanda plasata pentru tablete deoarece nu doreste sa expuna informatii secrete unui software dezvoltat de rusi.

Michael McCarthy, director of the Army’s smartphone project, Connecting Soldiers to Digital Applications, based in Fort Bliss, Texas, told Nextgov last week he would not use software developed in Russia because he would not want to expose end users to potential risk. Bernie Skoch, a defense industry consultant and a retired Air Force brigadier general with extensive security experience and a student pilot, said with mission-critical applications, every line of source code must be examined to ensure it does not contain malicious code. It does not take much imagination “to conjure the catastrophic consequences” that could result from malicious code in an electronic flight bag, he said.

  Pe scurt, armata americana nu isi dezvolta propriile aplicatii dar nici nu are increde in aplicatiile din App Store si totusi doreste sa foloseasca dispozitive electronice in misiunile care urmeaza sa fie derulate de catre soldatii sai in teatrele de operatiuni si nu numai.