Siri si mitul portului ce nu va mai veni

Siri icon

  Imediat dupa lansarea iPhone 4S extrem de multi utilizatori s-au grabit sa intrebe cand anume vor putea instala asistentul personal si pe vechile iDevice-uri. Atunci hackerii din Dev Team, Chronic Dev Team, etc, au spus ca acest lucru va fi posibil si dupa cateva luni el s-a adeverit. Utilizatorii pot instala Siri pe propriile terminale folosind Spire sau AssistantConnect insa din pacate asistentul este semi-inutil pentru ca nu functioneaza in lipsa unui server care sa interpreteze cuvintele si comenzile rostite de catre utilizatori.

  Desi exista multe serverele care permit utilizatorilor sa foloseasca Siri prin porturile disponibile pana acum, din pacate aceasta metoda necesita compromiterea datelor din terminalele voastre deoarece respectivele servere va vor putea copia agenda de contacte, email-urile, agenda telefonica, etc. Problema este ca hackerii nu au reusit sa gaseasca o metoda de a conecta un iDevice la serverele Apple fara un certificat facut pe un terminal iPhone 4S si dupa cum se prezinta lucrurile acest lucru nu va fi posibil in viitorul apropiat din cauza modului in care a gandit Apple sistemul.

  Pe scurt, posibilitatea de a utiliza Siri pe un iPhone 3GS/4 sau o tableta iPad pare imposibila in lipsa descoperirii unei metode de a falsifica certificatele terminalelor iPhone 4S. Poate ca baietii care ar trebui sa dezvolte solutiile astea profita de faptul ca multe dintre repo-urile importante din Cydia au servere Siri si castiga bani frumosi de pe urma lor, insa indiferent care ar fi motivul, nu cred ca veti putea utiliza Siri fara probleme pe vechile iDevice-uri vreodata.