Prima Pagina Android Fara sa vrea Apple a ajutat la imbunatatirea Android-ului(Video)

Fara sa vrea Apple a ajutat la imbunatatirea Android-ului(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TXQghfoBkQQ[/youtube]

  Stiti cu totii ca Apple a dat in judecata foarte multi producatori de terminale Android si totul in ideea de a isi apara anumite tehnologii brevetate in intreaga lume. Pentru a se asigura ca Apple nu ii cheama in instante, unii producatori de terminale Android au inceput sa devina inventivi iar cei de la TheVerge ne demonstreaza in clipul video de mai sus cum s-au schimbat lucrurile. Intai ne este prezentat brevetul de inventie cunoscut generic drept “scrollback patent” care afiseaza zona de sub meniurile din iOS atunci cand ajungem la marginea unui ecran. In multe terminale Android acest scrollback nu mai exista si atunci cand se face scroll spre marginea unui ecran este afisata fie o culoare fie intregul meniu se desparte in bucati. Ca sa fiu sincer cel mai mult mi-a placut implementarea celor de la HTC deoarece restul par extrem de banale.

  De la scroll back trecem la slide to unlock, un brevet de inventie care a fost folosit de Apple impotriva multor producatori de terminale Android si care in anumite cazuri a reusit sa produca destule dureri de cap acelor producatori. In noile terminale prezentate la Mobile World Congress 2012 slide to unlock-ul a disparut si a fost inlocuit cu alte metode de deblocare a dispozitivelor, unele dintre ele extrem de interesante. Ideea este ca producatorii de terminale Android pot fi inventivi daca sunt obligati sa faca acest lucru si nu era nevoie de procese daca procedau sa de la bun inceput.

 • Mihai

  multe patente apple sint pur si simplu TIMPITE, nu au legatura cu adevarata inovatie.
  pacat, aveam o parere foarte buna despre apple dar razboiul asta inceput de apple mi-a schimbat total parerea despre companie.

 • Vlad

  Se spune ca unele idei, cu cat sunt mai populare, cu atat isi pierd din anvergura. Slava Domnului ca exista diversitate si oameni care sa aprecieze tehnologia ca si arta, nu doar ca metoda de a face bani.

 • Hrihor Marius

  Mda.. Bravo Apple !

 • Vlad

  Bineinteles ca ma refer la Apple cand folosesc tehnologie si arta in aceeasi fraza.Si mi se pare normala atitudinea lor; si benefica pt consumatori.Uitati-va la dimensiunile la care au ajuns terminalele concurente.Se indeparteaza de ideea de smartphone/portabilitate. Dar asta e opinia mea….Totul tine de target.Si de gust.Ca intr-o mancare.Daca pui de toate intr-o mancare nu inseamna ca iese si cu gust…Bun gust.

 • real

  Lg imi place cum a facut deblocarea
  sony a ramas in urma cu toate
  se poate spune ce telefoane sunt la minutul 1.40??
  multumesc anticipat

 • Vestemean Sorin

  cei care comenteaza in legatura cu apple ca isi apara drepturile sunt cei care nu au inventat nimic nou n viata lor.

  Ziceti voi de apple ca isi apara, pai da Frate faceti voi un aistem de operare atat de elegant, uitativa la detalii. Apple e mai bun in toate