iWallet – Apple incearca sa transforme iPhone-ul intr-un portofel digital cu ajutorul NFC

iWallet Apple iPhone NFC

  Desi Google a incercat sa faca un Google Wallet si sa transforme terminalele Android in portofele digitale, adevarul este ca pana in prezent sistemele de acest gen nu au avut parte de prea mult succes. Apple incearca sa schimbe din nou industria si un brevet de inventie inregistrat companiei americane demonstreaza acest lucru. Apple descrie un sistem pe care cei de la PatentlyApple l-au denumit generic iWallet iar cu ajutorul sau oricine poate face plati folosind un iPhone dotat cu tehnologia NFC. Practic o aplicatie din iDevice ne permite sa facem tranzactii, ele sunt inregistrate intre iPhone si aparatul de plata iar aplicatia face prin intermediul sistemului iTunes si a Apple ID-ului nostru toate platile. Tot iTunes este utilizat si pentru a salva chitantele astfel ca noi vom sti tot timpul ce platim si cui platim.

Apple’s patent figures associated with Apple’s invention generally relate to techniques for implementing and defining financial transaction rules for controlling a subsidiary financial account. By way of example, the relationship between the primary financial account holder and the subsidiary account holder may be that of a parent-child relationship, employer-employee relationship, or the like. The processor-based device may be additionally configured to transmit the financial transaction rules defined by the primary account holder to a designated financial institution that manages the subsidiary account. For instance, where the subsidiary financial account is a credit card account, the financial institution may include an issuing bank and/or a card association. The financial institution may store a record of user preferences associated with the primary and subsidiary financial accounts, and may update these account holder preferences based on the received financial transaction rules.

  Folosind iWallet-ul celor de la Apple vom putea cumpara aproape orice daca avem un iDevice echipat cu tehnologie NFC si aplicatia speciala facuta de Apple ar permite parintilor sa isi trimita copiii la cumparaturi stabilindu-le o limita de credit pe care nu o pot depasi. Apple descrie ceea ce pare a fi o tehnologie pe care o vom utiliza in viitor pentru a plati oriunde insa deocamdata ramane sa vedem cati vanzatori vor fi dispusi sa isi instaleze sistem POS cu NFC si daca un asemenea dispozitiv poate avea sau nu succes.