In 2012 Apple cumpara de la Samsung componente pentru iDevice-uri in valoare de 9 miliarde de dolari

5

Invitatie pentru evenimentul de prezentare a iPad 3

  Noua tableta iPad 3 se dovedeste a fi o “mina de aur” pentru partenerii Apple din Coreea de Sud deoarece compania din Cupertino investeste sume considerabile de bani pentru a cumpara componente ce vor ajunge in noua tableta si viitoarele iDevice-uri. Samsung ar fi fost contractata pentru nu mai putin de 9 miliarde de dolari, bani pentru care va oferi ecrane pentru tableta iPad 3 plus alte componente care vor instra in structura interna a noului produs si a celorlalte iDevice-uri vandute de Apple. Cei de la Samsung nu sunt singurii contractati de Apple deoarece LG Display, LG Chem, LG Innotek, SK-Hynix Samsung Electro-Mechanics si alti parteneri au incheiate contracte de miliarde de dolari cu Apple.

According to the publicized document by Apple, Samsung Electronics is included among its supply-chain management (SCM) structure, LG Display, LG Chem, LG Innotek, SK-Hynix Samsung Electro-Mechanics are other Korean suppliers. This year, Apple is expected to buy over $9 billion worth of Samsung memory chips and flat screens from $7.8 billion last year, according to officials from Apple’s Korean parts suppliers and market analysts. SK-Hynix is also upbeat about the new Apple tablet. It is supplying its mobile DRAMs and NAND flash memory chips to Apple.

  Apple a crescut cu aproape 20% comenzile de componente de la Samsung insa nici ceilalti producatori nu au fost uitati. Anual Apple cheltuie zeci de miliarde de dolari pe componente pentru iDevice-uri insa castiga peste 100 de miliarde de dolari din vanzarea acestora, a Mac-urilor si a celorlalte produse disponibile in propria oferta iar in bancile din intreaga lume are deja peste 100 de miliarde de dolari disponibili pentru investitii.