iPad are o baterie cu 70% mai mare decat cea din iPad 2

  Aseara compania Apple ne-a anuntat ca tableta iPad are aceeasi autonomie de 10 ore in cazul unei utilizari normale insa atunci cand este folosita pe o retea 4G are o autonomie de 9 ore. Avand in vedere ca pana acum s-a dovedit ca chip-urile 4G sunt mari consumatoare de energie afirmatiile celor de la Apple au fost privite cu neincredere de unii insa din pacate trebuie sa aflam din primele review-uri daca noua baterie sustine o asemenea autonomie. Noua baterie din iPad are o capacitate cu 70% mai mare decat cea din iPad 2 si consuma consuma 42.5 watts/ora fata de 25 watts/ora cat consuma iPad 2.

A few things not included in the presentation: The new battery is a 42.5-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery, that’s 70% more capacity compared to the iPad 2′s 25-watt battery. One unanswered question is whether or not the new iPad’s 70% larger battery will take longer to charge?  Will it take 70% longer from the same USB ports/Wall charger?

  iPad este cu 0.6 mm mai groasa decat iPad 2 si noua baterie ar putea fi motivul acestei schimbari in ceea ce priveste design-ul carcasei insa cred ca suntem cu totii de acord ca pentru o baterie cu o capacitate cu 70% mai mare schimbarea poate fi extraordinar de usor trecuta cu vederea. Acum ramane sa vedem cat de repede se incarca noua tableta si daca se va imbunatati in vreun fel autonomia utilizarii fara 4G avand in vedere ca Retina Display-ul, procesorul A5X si posibilul RAM de 1 GB ar consuma destul de multa energie.