iPad – prima tableta echipata cu sistemul Bluetooth Smart

  iPad este prima tableta care contine standardul Bluetooth Smart dezvoltat de catre organizatia care patroneaza acest standard. Intr-un comunicat de presa publicat aseara, Bluetooth SIG a anuntat ca iPad este prima tableta care incorporeaza acest standard care este recunoscut si sub denumirea Bluetooth 4.0 si care consuma mult mai putina energie decat vechile standarde insa care este compatibil cu Bluetooth 2.0/3.0. Folosind Bluetooth Smart tableta se poate conecta la mult mai multe accesorii si permite imbunatatirea compatibilitatii/functionalitatii insa acele dispozitive trebuie sa aiba standardul Smart implementat.

The new iPad, unveiled today by Apple, Inc., is the world’s first Bluetooth Smart Ready tablet, incorporating Bluetooth v4.0 and its hallmark feature low energy technology. As a Bluetooth Smart Ready tablet, the new iPad gives any Bluetooth device, from a static data-collecting sensor to a laptop or mobile phone like the iPhone 4S, the ability to connect, share and distribute information in real-time.

  Folosind Bluetooth Smart tableta iPad se poate conecta la accesorii care permit masurarea ritmului cardiac in timp real, la periferice(mouse, tastatura, etc), la accesorii pentru fitness plus multe multe altele. Tehnologia este interesanta, pentru cei care folosesc asemenea accesorii va fi extrem de utila si va reduce enorm consumul de energie.