iPhoto pentru Mac permite stergerea pozelor individuale din PhotoStream, prezinta posibilul nou sistem Maps conceput de Apple

4

  Aseara compania Apple a lansat prima versiune a aplicatiei iPhoto pentru iOS si o noua versiune a aplicatiei iPhoto pentru Mac OS X. In aceasta versiune Apple a inclus posibilitatea de a sterge poze individuale din conturile Photostream disponibile in iCloud, functie disponibila deja utilizatorilor pe iDevice-uri daca au instalat iOS 5.1. Aplicatia iPhoto este disponibila doar pentru Mac OS X deci nu aveti cum sa faceti acelasi lucru de pe un calculator cu Windows insa pentru utilizatorii acestui sistem de operare exista optiunea de a sterge totul de pe iDevice. Iata ce aduce nou iPhoto 9.2 pentru Mac.

• Photos can now be deleted from Photo Stream

Included in Version 9.2
• Addresses compatibility with iCloud and iOS 5
• Left and right swipe gestures can now be used to navigate between photos in Magnify (1-up) view
• Previously imported photos are now displayed in a separate section of the Import window
• Book/calendar themes and card categories can now be selected using a pop-up menu in the carousel view 
• Resolves an issue that could cause some pages of books to print incorrectly 
• Rebuilding a library now correctly preserves saved slideshows and books

This update is recommended for all users of iPhoto ’11.

  Cea de-a doua noutate interesanta vine de la aplicatia iPhoto pentru iOS care se pare ca preia direct de pe serverele Apple datele privind locatiile in care au fost facute pozele. Pana acum era utilizat sistemul Google Maps al companiei Google insa se pare ca Apple si-ar fi pus in functiune propriul sistem de cartografiere a hartilor, un sistem despre care s-a discutat intens in trecut. Deocamdata nu exista un consens cu privire la sistemul folosit de catre Apple, unii citand reprezentanti ai Apple care sustin Google Maps este utilizat in continuare, altii mergand pe ideea ca Apple listeaza propriile locatii in baza unui software propriu.

  Indiferent ce software ar folosi Apple, in imaginea de mai sus locatia pozei este prezentata gresit de catre Apple. Mergand mai departe pe ideea lansarii propriului sistem de harti, se pare ca Apple nu si-ar fi reinnoit contractul cu Google pentru utilizarea serviciului Maps in anul 2013 deci este posibil ca in iPhone 5 sa vedem o aplicatie Maps disponibila cu turn-by-turn navigation si sistemul proprietar al Apple pentru vizionarea locatiilor.