Apple nu mai semneaza SHSH-uri pentru iOS 5.0.1, unii nu vor putea face restore/downgrade!

  iOS 5.1 a fost lansat oficial acum mai putin de 2 zile si Apple deja a blocat posibilitatea de a mai face restore la vechiul iOS 5.0.1. Daca deschideti TinyUmbrella acum si incercati sa salvati un SHSH directionand programul la serverele Apple veti fi intampinati de mesajul de mai sus care practic va spune ca nu puteti face acest lucru. Cei de la Dev Team ne-au avertizat ca acest lucru se va intampla extrem de rapid dupa lansarea iOS 5.1 si iata ca au avut dreptate de aceasta data deci ar fi bine sa nu faceti restore acum, mai ales daca aveti o tableta iPad 2 sau un iPhone 4S.

  Avand in vedere ca pe iOS 5 situatia restore/downgrade-urilor este foarte complicata voi explica situatiile in care puteti face downgrade/restore la o versiune veche a iOS.

  • iPhone 4S – puteti face restore DOAR la iOS 5.1, chiar daca aveti SHSH-uri pentru iOS 5.0.1. Deocamdata acele SHSH-uri sunt inutile.
  • iPad 2 – daca aveti SHSH pentru iOS 4.x puteti face restore DOAR la acele versiuni si la noul iOS 5.1. Orice alte SHSH-uri pentru iOS 5.0.1 sunt complet inutile.
  • iPhone 3GS/4, iPad 1, iPod Touch 3G/4G – puteti face restore la orice versiune a iOS pentru care aveti SHSH salvat!

  Daca un bootrom exploit va fi descoperit pentru iPhone 4S si iPad 2 atunci restore-ul la iOS 5.0.1 va fi posibil insa pana atunci nu puteti face acest lucru.

30 COMENTARII

  1. E foarte bun 5.1nici nu as vrea sa fac downgrade. Safari e mai rapid, meniul se misca mai fluent, mai nou am si personal hotspot totul pe un i4. Bateria a ramas neschimbata ca viata.

  2. Este genial 5.1 …. mi-a rezolvat niste probleme mari din telefon !!! In sfarsit fac si cei de la apple o treaba foarte buna !

  3. Zaone, ieri am facut update la 5.1 si aplicatia iDevice cam are probleme. De ieri pana acum mi-a iesit din aplicatie de peste 10 ori.
    Este singura aplicatie care se inchide.
    Mai are cineva probleme cu iDevice?
    Scuze ca am postat aici, dar este foarte enervant!

  4. Am un iphone 4s cu 5.0, fara jailbreak si am incercat aseara sa ii bag 5.0.1 cu shift+restore in itunes dar mi-a dat o eroare 3194 parca.sa inteleg ca nu mai pot pune 5.0.1 pe el?

  5. A facut cineva cu 3gs update la 5.1 pentru ca momentan am 5.0.1 (fara jb) si se misca foarte prost …merita update la 5.1 pe 3gs???

  6. salut! am un iphone 3gs cu baseband de ipad si bootrom nou….am facut restore la ios 5.1 a doua oara si nu pot activa telefonul, daca-i fac jb ramane doar logo-ul de la aplle si nu mai porneste delok….ce solutie am? help pls

  7. As vrea sa fac un restore de la 5.0.1 tot la 5.0.1, insa imi da eroarea 1600 in itunes. Am SHSH salvat din Cydia, am incercat cu tinyumbrella si reusesc sa trec de eroarea 3194 dar nu si de 1600, din cate citisem aceasta eroare se refera la faptul ca telefonul nu este in DFU, l-am introdus folosind atat iReb cat si redsnow, si cu toate astea tot primesc eroarea 1600 la restore atat cu un custom firmware cat si cu cel original.

    are cineva idee cam ce as putea face sa ii fac un restore tot la 5.0.1? Nu de alta dar 5.1 are tethered jb.

    Zaone am vazut ca te mai intrebase cineva mai sus de un tutorial, ai idee pe unde l-as putea gasi pe site? in sectiunea de forum? la tutoriale nu este.

    Mentionez ca telefonul este un i4.

    Multumesc anticipat.

  8. Am si eu probleme cu un iphone 4 , nu are jb , e update la zi . Mi l-a schimbat orange pt a 2-a oara si cred ca e posibil sa ma duc sa mi-l schimbe pt a 3-a oara… motivul : daca il deschid si incerc sa il deschid se misca f greu , cand incerc sa-i bag pinul se blocheaza ramane blocat … apas de exemplu pe 0 ca sa bag pinul si apare cifra 0 dupa 2 minute …. ramane blocat asa… il inchid de cateva ori si abia apoi incepe sa se miste si el calumea. De la ce o fi? Am dat la restore de n ori si tot la fel … ce pot sa -i fac? Si a 2-a problema care am observat-o … am bagat pt prima oara castile si nu functioneaza( tin sa precizez ca , castile merg pe alt iphone). sALUt

  9. sal,

    am un ipone4 cu 4.0.1 si incerc sa fac upgrade la 5.0.1 si nu reusesc imi da eroare 3914 am incercat sa modific hostfile .. am incercat si cu TinyUmbrella si imi da eroare 2005…
    nu vreau sa fac upgrade la 5.1 ci doar la 5.0.1 pt ca nu pot face untherted jailbreack
    se poate face??

  10. Sal,

    Am un iphone 4 cu 4.01 si vreau sa fac upgrade la 5.0.1 si nu reusesc
    Primesc eroare 3914, am incercat sa modific fisierul hosts dar tot aceiasi eroare primesc
    cu TinyUmbrella primesc eroare 2005, nu stiu ce sa ii mai fac…

    nu vreau sa fac upgrade la ultima versiune ca sa pot face untherted jailbreack

    mmerci

  11. 21.Webber
    27.Bogdan
    31.Iacob
    32.mihai

    iPhone4 si 3Gs pot face restore la 5.0.1 daca aveti shsh cu APTicket/ApNonce salvat (ori in Cydia ori cu TinyUmbrella >= 5.10.01). Asta chiar daca Apple nu mai semneaza 5.0.1. Inainte sa restaurati custom firmware, folositi optiunea Stitch blobs din redsn0w.

  12. Salut. Am un iphone 4 , ios 4.3.1 bb 04.10.01 si vreau sa fac restore la 5.0.1, dar primesc erori de genu 1601,1602 dupe ce ramane blocat la “preparing iphone for restore”.
    L-am bagat in dfu pwned cu ireb si am facut no_bb custom ipsw cu redsn0w.
    De ce nu vrea sa treaca de acest pas?