O iconita pentru iOS are rezolutia mai mare decat cea a ecranului primului Mac

  Apple are Retina Display-uri pe toate iDevice-urile sale acum iar o iconita pentru iOS are rezolutia 512 x 512 pixeli si in imaginea de mai sus avem o exemplificare a modului in care ar arata iconita daca un iDevice ar afisa-o la rezolutia sa reala. Facand o comparatie cu ecranul primului Mac dezvoltat de Apple, iconitele actualelor iDevice-uri au o rezolutie mai mare decat cea a ecranului acelui Mac. Iconita pentru iOS are o rezolutie de 512 x 512 pixeli in timp ce ecranul acelui Mac are rezolutia 512 x 342 pixeli.

  Mergand mai departe cu comparatia, iconita primului Mac avea doar 16 x 16 pixeli in timp ce iconitele actuale au 512 x 512 pixeli. Daca vorbim despre puterea de procesare necesara pentru a afisa iconitele atunci va spun ca erau necesari 32 biti de memorie video pentru a afisa iconita primului Mac in timp ce acum sunt necesari de 4 ori mai multi biti pentru a afisa o iconita pentru iOS la marimea sa naturala insa iDevice-urile nu fac acest lucru. In imagini putem observa cat de mult a evoluat tehnologia de-a lungul anilor si ne putem imagina cum va evolua ea in viitor.

  La final va lasa cu o comparatie intre ecranuld e 9 inch a primului Mac si ecranul de 9.7 inch a tabletei iPad care are o rezolutie de peste 4 ori mai mari.