Samsung este singurul furnizor de ecrane Retina pentru iPad

  Apple si Samsung au deschise cateva zeci de procese in instantele de pe intregul glob insa compania asiatica ramane in continuare cel mai mare furnizor de componente pentru iDevice-uri. Adaugam la lista deja existenta si noul ecran Retina pentru tableta iPad si se pare ca Samsung ar fi unicul producator al acestui model de ecrane. Se pare ca Sharp si LG nu au reusit sa dezvolte un proces de productie indeajuns de bun pentru a asambla ecranele la specificatiile cerute de Apple asa ca Samsung ramane in continuare compania pe care Apple se bazeaza pentru iDevice-urile sale.

Samsung Electronics Co. will supply the touch screen for Apple’s new iPad after LG Display Co. and Sharp Corp. (6753) didn’t meet the U.S. company’s quality requirements, according to an analyst with iSuppli. “The display specifications on the new iPad are very demanding in terms of the very high resolution,” Jakhanwal said in an e-mail. “Achieving this high resolution without compromising on the power consumption and brightness and maintaining Apple’s quality standards are supposedly proving to be a challenge for LG Display and Sharp.”

  Din pacate existenta unui singur producator de display-ul da de inteles ca ar putea exista probleme cu acoperirea cererii de pe piata insa deocamdata Apple pare sa aiba situatia sub control. Partea proasta este ca Apple va fi in viitorul an dependenta de Samsung pentru fabricarea noilor ecrane si asta in conditiile in care public ambele companii se ataca de fiecare data cand au ocazia.