iPad 3 \”forteaza\” compania Apple sa renunte la o parte din profit

  La scurt timp dupa prezentarea iPad 3 v-am spus ca pretul componentelor noii tablete ar fi mai mare decat cel al componentelor din tableta iPad 2. Avand in vedere ca produsul este in sfarsit disponibil pe piata avem acum posibilitatea de a vedea exact cat costa toate componentele care sunt utilizate de Apple in tableta ce este disponibila de ieri in magazine. Conform celor de la IHS iSuppli, Apple renunta la nu mai putin de 30$ profit in cazul versiunii de 32 GB a tabletei iPad 3 Wi-Fi + 4G si asta din cauza pretului mare al componentelor utilizate.

  Anul trecut componentele tabletei iPad 2 32 GB Wi-Fi + 3G costau 335$ insa anul acesta pentru iPad 3 32 GB Wi-Fi +4G pretul a urcat pana la 365$ si reprezinta putin peste jumatate din pretul de vanzare al produsului. Daca adaugam costurile pentru asamblare, transport, etc atunci profitul companiei Apple se reduce simtitor si in conferintele pentru anuntarea rezultatelor financiare va fi observata o scadere in profitul obtinut din vanzarea noilor tablete. Desi Apple pierde bani direct la vanzare, cred ca deficitul este suplinit de o crestere a profitului in alte segmente ale afacerii.

  In aparenta Apple renunta la profit pentru a oferi clientilor sai produse la aceleasi preturi insa de obicei aparentele inseala.