Noua tableta iPad ar avea probleme cu supraincalzirea componentelor interne

  Unitati ale noii tablete iPad 3 au fost livrate catre sute de mii sau milioane de clienti din intreaga lume si pe parcursul weekend-ului au aparut diverse plangeri care dau de inteles faptul ca noul dispozitv se incalzeste mai tare decat vechiul model. Utilizatorii care au primit tableta sustin ca partea stanga jos a dispozitivului s-ar incalzi cel mai tare in cazul utilizarii intense iar acolo se afla cel mai probabil chip-ul A5X care contine procesorul dual-core si chip-ul grafic quad-core. Un angajat al companiei Apple atribuie incalzirea excesiva pe seama bateriei mai mari insa si chip-ul A5X este cu siguranta vinovat.

At a suburban Los Angeles Apple store, a staffer confirmed that the new iPad gets warmer than the iPad 2. He attributed that to the battery.

  Pe forumurile de discutii ale Apple exista destule persoane care sustin ca tableta se incalzeste excesiv cand luminozitatea este setata la valoarea maxima si se pare ca Apple schimba tabletele fara prea multe intrebari dar recomanda setarea luminozitatii la o valoare mai mica si evitarea folosirii iCloud cand nu este cazul. In general iDevice-urile se incalzesc destul de tare cand sunt utilzate pentru jocuri complexe sau navigare pe internet iar iPad 3 se incalzeste mai tare tocmai pentru ca are un chip mai mare si o baterie mai mare deci ar trebui sa va obisnuiti cu asa ceva.

21 COMENTARII

  1. Problema mea este ca de azi si iphone-ul meu face asa – 4S! Se incalzeste in timpul convorbirii! Sa il duc la orange la garantie ? Am 5.1 pe el, fara jailbreak!

  2. Ma intreb ce se intampla daca mai avea si quad core in ea? Se pare ca din acest punct apar problemele cu dispersarea caldurii. Laptop-urile au cooler dar este o solutie zgomotoasa. La anul daca vrem tablete si mai performante cred ca vor trebui rezolvate problemele cu incalzirea excesiva.

  3. Zaone, in primul rand, in romana se zice cip, nu chip.

    Iar referitor la incalzire, in coltul acela, dac anu ma insel (si singurul care s-ar putea incalzi plauzibil) este cip-ul LTE. Sunt curios daca in sursele tale specifica daca este wi-fi only sau wi-fi+4G si daca in timpul incalzirii, era pornit 3G/4G-ul.

    Sincer, nu cred ca A5x-ul s-ar incalzi atat de tare.

    Mie personal, in iPad2, mi s-a incalzit doar de 2-3 ori si doar in GTA III, in timpul unor sesiuni de gaming de 1-2h.

  4. Avem multe denumiri internationale recunoscute, dar tine cont ca esti (deja) o persoana publica cu o anumita influenta. Sunt copii care-ti citesc site-ul si retin gresit.

    CIP, cipuri, s. n. (Electron.) Bucată mică de material semiconductor pe care se formează simultan componentele unui circuit integrat. – Din engl. chip.

  5. Eu ii incurajez sa tina minte denumirea internationala ca romania e doar o pata pe harta lumii si niciunui englez/american n-o sa-i pese ce ai invatat tu acasa.

  6. Incep sa cred tot mai mult ca nu se merita trecerea de la ipad2 la “3”. Doar retina display (camera e semi-inutila, 4g la fel) nu stiu daca justifica posibilele probleme gen pixeli morti, supraincalzirea, diferenta de bani si cine stie ce alte aspecte. Nici macar Siri nu este pentru a mai indulci experienta.
    Vorbesc din punctul de vedere al unui utilizator normal, nu al unui addict/fb.

  7. Mama ce ne-am englezit toti brusc…ne curge putin si din gura.. Ce ma amuza copilasii astia de 16 ani care baga la 10 cuvinte 2 in engleza, dar in schimb fac 3 greseli de gramatica elementare intr-o fraza (aici nu ma refer, evident, la zaone)…..Generatia mess, keep it up! In schimba aia cu Romania e o pata pe harta, sincer, e un pic cam deplasat (ca sa nu zic altfel).Ma asteptam la mai mult…..

  8. Sorry to dissapoint. Noi traim in lumea lor, ei nu traiesc in lumea noastra. Cu limba romana vinzi castraveti in piata. Daca nu stii macar engleza n-ai nicio sansa sa faci ceva in viata asta Faptul ca actualii elevi sunt analfabeti nu are vreo legatura cu limba engleza ci are legatura cu faptul ca sistemul educational e la pamant.
    Acum suntem patrioti cat suntem patrioti dar patriotismul asta nu trebuie sa ne puna tricolorul pe ochi. Cine are minte stie cat se intinde patriotismul si stie ca Romania nu e tara care sa se impuna undeva. Sa intrebi tu romanii care lucreaza la companii in strainatate daca fara limba engleza/franceza/germana ar fi reusit sa faca pe acolo ceva.

  9. @tt: Trebuie puse neaparat tabletele una langa alta. Iti spun eu ca dupa ce folosesti noul iPad, nu vei mai vrea sa te intorci la 2 si vei considera ca retina-ul este de ajuns pentru a trece la noul iPad. Oricum, inca dezvoltatorii nu au apuc sa doloseasca noul procesor grafic, iar cand o vor face, problema va sta cu totul altfel. Este cam ca trecerea de la 3GS la 4, din punctul de vedere al ecranului. Este exact ca o pagina de revista de calitate. Deocamdata nu am avut probleme cu incalzitul dar doar ieri am primit-o si nu am apucat sa o folosesc prea mult.

  10. @mikeru nu cred , ca il am de cand a aparut, si numai de azi face figuri… la ora 12:00 s-a inchis.. A tinut bateria 5 ore.. extraordinar :))

  11. Sunt total de acord cu tine. Cu toata sinceritatea, nu sunt nici pe departe un patriot activ ( si orice urma de patriotism as mai avea, se scurge cate putin la fiecare semafor la care fac gresala sa deschid geamul si il aud pe Guta&Co). Nuanta era un pic alta, si anume ca tara asta a avut si inca mai are niste valori care ar trebui promovate, cu atat mai mult cu cat blogul tau e citit de mii de oameni. M-a deranjat generalizarea, nu poliglotismul…Evident ca e bine sa vorbesti cat mai multe limbi straine ( vorbesc 3 si mi se pare insuficient de multe ori). Eu ma adresam celor care baga cuvinte in engleza in fraze in care mai scriu si ‘din cauza la….x..’ si alte asemenea…

  12. Pata sau gaura pe harta. Tot aia e. Voi ori nu cunoasteti straini ori vi rusine sa recunoasteti ca
    pt 90 % dintre ei tara asta inseamna: mana de lucru ieftina, drumuri proaste, tigani, femei bune si ceva natura pt relaxare.
    Scuze pt offtopic.

  13. eram hotarat sa cumpar ipad 3 dar cred ca mai astept sa vedem ce mai apare. recomanda evitarea utilizarii icloud? wtf??? multe probleme pentru un produs care se vrea premium din pacate sau poate primele loturi sunt cu bug-uri

  14. Haideti acum sa nu credem chiar tot ce se scrie pe internet. La fel s-a spus si la lansarea iPad 2 cat si a iPad 1. Se gaseau tot felul de probleme si pana la urma au batut record dupa record. Nu contest ca poate chiar sunt probleme cu unele unitati, dar nu cred ca are rost sa le generalizam. Eu sunt super multumit de iPad 3rd Gen si sunt mai mult ca sigur de faptul ca va fi un real succes. Chiar sunt curios de parerea lui Zaone dupa ce va pune mana pe noua tableta. Din toate reviewurile lui am observat ca e un om care spune lucrurilor pe nume si stie sa si critice produsele Apple atunci cand e cazul.

  15. @razvanrazy sa sti ca se foloseste si denumirea de CHIP…il poti cauta in dex. Daca nu ma crezi…
    @ zaone…ok suntem mici dar din pacate tu nu scrii pentru restul lumii…tu scrii pentru astia…noi care mergem la piata…ca daca chiar doreai sa mergi dupa ceilalti scriai articolele in limba engleza. In fine:-j