Apple se lupta cu RIM, Nokia si Motorola pentru standardizarea Nano-SIM

  V-am spus acum cateva saptamani ca un nou model de SIM numit nano-SIM va fi disponibil pe piata in anul 2012 si se pare ca Apple ar fi compania care va stabili modul in care va arata acesta. Nano-SIM-ul este cu o treime mai mic decat un micro-SIM si in momentul de fata RIM, Apple, Nokia si Motorola incearca sa convinga European Telecommunications Standards Institute (ETSI) sa adopte acest standard insa fiecare companie are o proprie versiune a cartelei. Deocamdata Apple pare sa aiba suportul celor mai multi operatori de telefonie mobila si este foarte probabil sa aiba si castig de cauza in aceasta “batalie”.

The Sim is crucial to the design of future handsets, with one person with knowledge of the committee saying that the Apple-backed nano-Sim could require a “drawer” to protect it. “Phones would need to be re-engineered with this in mind,” the person said. Nokia said that its proposal had “significant technical advantages”.

  Saptamana viitoare ETSI va alege una dintre proprunerile facute pana acum si compania Nokia are cele mai multe voturi in cadrul consiliului care ia decizia. Cei de la Apple au incercat sa isi imbunatateasca sansele incluzand in consiliu cateva companii subsidiare insa in final va ramane de vazut cine va castiga. Noul nano-SIM ar putea fi utilizat in terminalul iPhone 5 si ar putea contribui la reducerea grosimii dispozitivului sau la implementarea unei baterii mai mari. Spatiul ramas neocupat de folosirea acestui SIM mai mic poate fi utilizat de Apple intr-o varietate de moduri dar eu sper sa vedem o baterie mai buna si nu un design mai subtire.