Nano-SIM-ul pentru telefoane mobile ar putea ajunge pe piata in anul 2012

  In tableta iPad Apple a implementat un nou model de cartela numit micro-SIM, model care a fost folosit mai apoi in iPhone 4, iPad 2 si iPhone 4S. Ei bine iPad 3 si iPhone 5 ne-ar putea aduce un nou model de cartela SIM pentru terminalele noastre si va prezint cartela nano-SIM. Aceasta noua cartela este rezultatul catorva ani de cercetare facuti de catre compania Giesecke & Devrient, cea care a lansat in anul 1991 pe piata primele cartele SIM pentru telefoane mobile.

Just when we thought all would be made right again, though, Giesecke & Devrient — the German firm that made the world’s first commercial SIMs back in 1991 — has debuted a new “nano-SIM” that trims about 30 percent of the size off the already tiny micro-SIM. Though it’s thinner than both the standard SIM and the micro-SIM, G&D promises that reverse compatibility with older devices will still be ensured with an adapter — not a great solution, of course, but it’s better than producing an entirely incompatible component.

  Compania vine acum cu un nou model de cartela numit nano-SIM care este cu 30% mai mic decat o cartela micro-SIM dar este si mai subtire. Practic noile cartele vor permite producatorilor de terminale mobile sa faca dispozitive mult mai subtiri si vor ingreuna posibilitatea utilizatorilor de a introduce cartela dintr-un terminal in altul. Vestea este foarte buna pentru producatori precum Apple care in ultimul an a lansat produse din ce in ce mai subtiri pentru utilizatorii sai.

  Deocamdata cartela a fost trimisa la institutul european care reglementeaza standardele in industria de telecomunicatii si pana la sfarsitul anului nano-SIM-ul ar trebui sa primeasca toate aprobarile de care are nevoie. Operatorii de telefonie mobila au primit deja prototipuri ale acestei cartele si probabil nu va dura mult pana ne vom chinui sa o introducem intr-un smartphone.