AT&T ar putea permite dezvoltatorilor de aplicatii sa plateasca traficul de internet facut de utilizatori

  Americanii care au achizitionat recent noua tableta iPad au realizat rapid ca au o mica problema in ceea ce priveste abonamentul de internet pentru dispozitiv. Avand in vedere ca AT&T ofera abonatilor sai posibilitatea de a naviga pe internet folosind reateaua 4G de mare viteza, utilizatorii au descoperit ca traficul inclus in abonamentele lor lunare dispare vazand cu ochii. Pentru rezolvare problemei cei de la AT&T se gandesc sa le propuna dezvoltatorilor sa plateasca traficul de internet facut de utilizatori in aplicatii. Mai exact, AT&T nu ar lua in calcul traficul de internet mobil facut din interiorul anumitor aplicatii daca dezvoltatorii acestora ar fi dispusi sa acopere costurile.

AT&T, for example, is studying a plan to give app developers and content providers the option to pay for the mobile data their products use, thereby keeping those apps and videos from counting against a user’s allotment of data, kind of like an 800-number for apps.

  Ideea celor de la AT&T este interesanta insa numai mari companii din SUA ar putea subventiona traficul de internet facut in propriile aplicatii. Nu se stie deocamdata cate astfel de companii ar fi dispuse sa acopere costurile de internet ale utilizatorilor insa daca au noroc unii vor putea viziona canale TV direct pe internet sau vor putea urmari episoadele din serialele preferate fara sa plateasca vreun ban pe traficul de internet consumat.