iDevice.ro mini review: iPad 3, autonomia bateriei si supraincalzirea componentelor interne

  Am tableta iPad 3 de cateva zile deja, am “intors-o pe toate partile”, am incarcat-o de doua ori si va confirm si eu ca acele 10 ore de autonomie pe care le promoveaza Apple sunt adevarate. Desigur ca aceasta este autonomia maxima pe care o puteti atinge in conditii normale de utilizare dar daca rulati toata ziua jocuri sau faceti streaming prin AirPlay atunci renuntati din start la 1/2/3 ore din autonomie in functie de utilizarea acestor functii. Desi bateria are capacitate aproape dubla, noile componente consuma foarte multa energie asa ca de la iPad 2 la iPad 3 nu veti simti vreo schimbare nici in bine nici in rau. Apple se lauda ca tableta lor are autonomie care “tine toata ziua” si au dreptate de 2 ani incoace.

  Avand in vedere ca bateria are capacitate aproape dubla, tableta se incarca mult mai greu iar in cazul meu a fost nevoie de o asteptare de 6 – 6:30 ore pentru ca bateria sa se incarce complet. In aceasta perioada am avut internetul dezactivat si nu am folosit tableta deci daca o lasati peste noapte in aceleasi conditii o veti putea lua dimineata cu bateria complet incarcata. Daca in schimb lasati internetul activ si mai utilizati tableta in timpul incarcarii atunci acele peste 6 ore se vor transforma in 7/8 in functie de aplicatiile utilizate de catre voi. V-am spus aici ca tableta iPad 3 refuza sa se incarce daca rulati jocuri sau aplicatii care folosesc intreaga sa putere de procesare deci ideal ar fi sa o lasati la incarcat fara sa o folositi pentru ca in caz contrar veti avea foarte mult de asteptat.

  Trecand acum la “problema” supraincalzirii componentelor interne va spun, din nou, ca tableta iPad 3 se incalzeste destul de mult insa caldura degajata de ea nu este mai mare decat cea a unui laptop. Veti simti o usoara diferenta fata de iPad 2 insa daca aveti deja un laptop si l-ati tinut in brate in timp ce il utilizati atunci nu veti avea probleme cu noua tableta a companiei Apple. Era normal ca produsul sa se incalzeasca mai tare din moment ce are un ecran cu de 2 ori mai multe LED-uri si un chip/o baterie usor mai mari.

  In concluzie, iPad 3 ofera aceeasi autonomie foarte buna insa trebuie tinuta mai mult la incarcat iar “problema” supraincalzirii componentelor nu este in realitate o problema.