Armata SUA isi deschide propriul magazin de aplicatii

  Armata americana este probabil cea mai moderna din lume si foarte multi dintre soldatii sai utilizeaza smartphone-uri si tablete in baze sau misiuni. Pentru a usura munca acestora armata a lansat acum un magazin virtual de aplicatii care contine 12 aplicatii de antrenament special facute pentru platforma iOS. Magazinul va include in viitor si aplicatii pentru alte paltforme insa afinitatea fata de sistemul de operare al celor de la Apple si probabil numarul mare de iDevice-uri utilizate de soldati a dus la lansarea initiala a aplicatiilor doar pentru platforma iOS.

The newly launched Army Software Marketplace prototype now delivers 12 mobile training applications for Soldiers to use on personal phones or tablets.  “The Apps Marketplace is at the center of Army efforts to radically reduce the time to deliver applications across the force,” said Lt. Gen. Susan Lawrence, the chief information officer/G-6. “This prototype is a first step in establishing and exercising new submission and approval processes that will eventually enable Army members, organizations and third-party developers to release applications for Army-wide distribution.”

  Magazinul de aplicatii functioneaza prin intermediul browserului web si deocamdata este un prototip insa va fi dezvoltat pentru a permite armatei sa ofere soldatilor sai aplicatiile de care au nevoie. Ideea armatei americane este interesanta mai a ales ca ea va permite si tertilor dezvoltatori sa includa aplicatii in magazinul sau iar cu o baza de de 3.2 milioane de angajati exista destul interes pentru orice dezvoltator.

7 COMENTARII

  1. Sau poate din cauza ca pt android aplicația tre sa fie compatibila cu mult mai multe device-uri si e mai mult de lucru .. De aia apare întâi pe ios 😉

  2. Aplicatia Army Shop o dezvolt eu, prin aceasta aplicatie vor putea sa faca comanda pentru arme soldatii aflati in misiune ( livrarea se va face cu un F17 sub numele cod iCloud ) si aplicatia iBomb o dezvolt tot eu, va fi o aplicatie care suprasolicita bateria ideviceului care in 10secunde dupa pornirea aplicatiei va exploda, este foarte util in caz ca raman fara grenade… chiar poate salva viata unui soldat, mai am cateva idei, dar pe alea nu va spun din motive de securitate… LOL

  3. Poate unii utilizeaza in interes personal tablete si iphone la instructii insa foarte multi nu stiu un singur lucru : pentru moment Apple nu are nici o sansa vizavi de armata americani si asta doar unui singur impediment : bateria ce nu se poate schimba cu alta gata incarcata . Pentru toate statiile de telecomunicatii vizavi de licitatiile armatei , conditia interschimbabilitatii acumulatorului este una de baza. Daca Apple ar face un idevice cu baterie interschimbabila si cu autonomie mare , atunci armata americana ar imbratisa imediat conceptul . Si in plus apple face produse fragile , nu au fost concepute pt armata . Asta in pofida faptului ca apple face in interiorul idevice-urilor adevarate bijuterii electronice . In armata americana sunt multi bani , poate Apple reproiecteaza conceptul idevice pt militari , asa cum este el conceput astazi este doar pt civili.