Iata ce software utilizeaza criminalistii pentru a prelua informatii dintr-un iPhone blocat cu un passcode(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u1Gb5stnc54[/youtube]

  O companie suedeza care colaboreaza cu politia in domeniul criminalistic a demonstrat un program numit XRY care practic este folosit pentru a extrage date de pe aproape orice fel de terminale mobile. In clipul video de mai sus avem o demonstratie a modului in care passcode-ul unui iDevice poate fi eludat folosind acest software si suedezii sustin ca pentru a inlatura codul folosesc exploit-uri asemanatoare cu cele disponibile in solutiile de jailbreak. Practic ei introduc terminalul in DFU Mode si de acolo il exploateaza pentru a obtine datele deci vorbim despre un proces similar celui de jailbreak.

a Micro Systemation application the firm calls XRY can quickly crack an iOS or Android phone’s passcode, dump its data to a PC, decrypt it, and display information like the user’s GPS location, files, call logs, contacts, messages, even a log of its keystrokes.

  Dupa inlaturarea passcode-ului programul XRY preia toate informatiile utile din iPhone, adica informatii despre locatii, despre contacte, apeluri, mesaje, etc. Compania suedeza vinde acest software catre agentii guvernamentale din 60 de tari si aici includem Marea Britanie si SUA unde FBI-ul si armata il utilizeaza pentru a accesa orice dispozitive intra in custodia lor. Daca iPhone-ul vostru ajunge vreodata in mainile criminalistilor stiti acum ce fel de metode folosesc pentru a va prelua informatiile.