Apple returneaza banii australienilor nemultumiti ca nu pot utiliza tableta iPad pe retele 4G

  V-am spus ieri ca guvernul australian va lua masuri impotriva promovarii mincinoase pe care o face Apple in Australia in ceea ce priveste compatibilitatea tabletei iPad cu retele 4G. Desi compania spune ca tableta functioneaza pe retele 4G, detaliile care releva faptul ca doar cele din SUA/Canada sunt compatibile cu tableta nu sunt indeajuns de bine pozitionate in materialele promotionale. Guvernul australian este nemultumit de acest lucru, si avocatii sai au aparut ieri in fata unei instante unde, in contradictoriu cu avocatii Apple, si-au sustinut pretentiile. Cei de la Apple au declarat ca materialele promotionale nu specifica faptul ca tableta functioneaza pe retele 4G si a fost de acord sa publice un comunicat prin care atentioneaza utilizatorii ca pot returna tableta in 14 zile de la achizitie si pot primi banii inapoi.

Today Apple’s lawyers argued it was never specified the iPad could connect to Telstra’s network, but told the court the device is compatible with other networks that by international standards are deemed 4G. Apple has agreed to publish a clarification that states the product supports ultra-fast mobile networks but is not compatible with the Telstra network. The company says it will email purchasers offering a refund if they believe they have been mislead. Clarifications will also be made at point of sale. Apple has entered into discussions with the watchdog and will return to the Melbourne Federal Court this afternoon.

  Apple oferea oricum posibilitatea de a returna tableta in 14 zile de la achizitie deci practic nu vorbim despre vreo masura speciala luata de catre compania din Cupertino ci doar despre o readucere in atentia tuturor a faptului ca pot returna tableta fara vreo problema oricand doresc. Din pacate si in tara noastra magazinele online prezinta functia 4G a tabletei insa neglijeaza sa mentioneze ca ea nu poate fi utilizata pe asemenea retele in Romania si sunt curios sa aflu cati vor invoca lipsa de conformitate pentru a returna tableta.