Siri ar putea ajunge pe Mac multumita terminalului iPhone

  Siri este o functie extrem de populara a iOS 5 si foarte multa lume doreste sa o instaleze pe diverse iDevice-uri insa Apple se gandeste sa o aduca pe Mac-uri intr-o forma inedita. Siri nu va functiona pe Mac asa cum functioneaza pe iPhone 4S insa folosind terminalul vom putea controla diverse functii ale Mac-urilor. Practic prin conectarea iPhone-ului la Mac functionalitatea Siri va fi extinsa si la acesta si utilizatorii vor putea interactiona cu asistentul si probabil vor putea rula diverse comenzi in sistemul de operare pentru Mac-uri. Brevetul de inventie inregistrat companiei Apple spune ca serverele companiei ar fi in continuare necesare pentru ca Siri sa functioneze corect deci functionalitatea de acum nu va fi mult schimbata.

But Apple’s latest patent application also describes “a remote device communicatively coupled to the electronic device” that runs Siri. By pairing the iPhone 4S to a second device, like a Mac running OS X, users could extend Siri functionality to that device. Listed as potential devices to be included in the pairing are laptop and desktop computers. Siri capabilities could even come to devices less functional than a Mac, as the application notes that only one of the electronic devices included in the pairing needs a microphone, processor and storage device. The paired device could be tethered through a wired connection and could gain voice control functionality in that manner as well.

  O alta noutate interesanta ce are legatura cu Siri este capacitatea asistentului de a distinge utilizatorii prin software-ul de recunoastere a vocii. Siri ar sti ce utilizator il controleaza si i-ar putea oferi comenzi personalizate pentru dispozitivul pe care il utilizeaza. Desigur ca toate aceste functii fac parte dintr-un brevet de inventie deci nu se stie daca vor fi vreodata implementate in viitoarele iDevice/Mac-uri insa ideile celor de la Apple sunt foarte interesante.

4 COMENTARII

  1. SIRI o functie total inutila pentru majoritatea dintre noi pentru ca aceasta a fost facuta in totalitate pentru SUA, pentru ASIA si Europa ceva de genu sa dam si caineleui un os sa nu moara de foame … Iar apple nu o sa schimbe nimic din mentalitatea actuala pentru ca ii merge extrem de bine.