A5X vs A5 vs Nvidia Tegra 3 – testul performantelor grafice

  Cei de la Nvidia au fost extrem de nemultumiti de afirmatiile celor de la Apple conform carora noul chip grafic A5X din iPad 3 ar fi de 4 ori puternic decat chip-ul grafic implementat de in chip-urile Nvidia Tegra 3. Benchmark-urile ulterioare au dezvaluit faptul ca Apple nu a gresit prea mult cand a facut aceste afirmatii si cateva benchmark-uri recente ale IGN demonstreaza acelasi lucru. Nvidia Tegra 3 are un procesor mai puternic si aici iPad 3 nu are castig de cauza insa in ceea ce priveste capacitatea chip-ului grafic vorbim despre performante mult mai bune dar numai daca ecranul este inchis.

  Atunci cand ecranul tabletei iPad 3 este deschis se pare ca performantele grafice sunt ceva mai slabe decat cele ale chip-ului grafic dual-core implementat in tableta iPad 2 si aici vedem cat de multa putere de procesare este folosita de Retina Display-ul noii tablete. Diferenta dintre iPad 2/3 nu este mare insa nici Nvidia Tegra 3 nu este cu mult in urma deci Apple are dreptate insa numai daca nu folosim noul sau Retina Display. Desi noua tableta are un chip grafic quad-core implementat, el nu ar oferi performante superioare celor din iPad 2 in eea ce priveste grafica si asta pentru ca aproape intreaga sa putere de procesare este necesara pentru a afisa imagini pe noul Retina Display.

  Informatii detaliate despre testele celor de la IGN gasiti aici insa va rezum eu totul acum si va spun ca fara a inchide Retina Display-ul chip-ul A5X se doveceste a fi mai slab decat chip-ul A5 si putin mai buna decat Nvidia Tegra 3 in testele sintetice.