Apple dezvolta un gamepad pentru iDevice-uri

  In ultima vreme am discutat despre cateva accesorii care ne-ar putea da posibilitatea de a imbunatati functia de gaming a iDevice-urilor insa iata ca acum aflam ca la Apple inginerii companiei lucreaza la dezvoltarea unui asemenea accesoriu. Informatia vine de la cei de la Anandtech si nu exista detalii procise cu privire la ce fel de dispozitiv am putea regasi in oferta companiei din Cupertino insa este vorba despre un accesoriu care ne-ar permite sa controlam jocuri fara a atinge un iDevice. Desi multa lume este foarte multumita cu actualul mod de control al iDevice-urilor, Apple pare sa doreasca sa ne ofere o experienta mai buna si posibilitatea de a vedea totul de pe ecran, fara a acoperi o parte din continut cu degetele si butoanele virtuale, mi se pare extrem de atractiva.

I know of an internal Apple project to bring a physical controller to market, but whether or not it will ever see the light of day remains to be seen. As smartphones and tablets come close to equalling the performance of current game consoles, I feel like the controller problem must be addressed.

  Desigur ca majoritatea proiectelor Apple nu ajung pe piata insa poate de aceasta data vom avea parte de ceva intr-adevar util pentru ca multi si-ar dori un asemenea accesoriu pentru iDevice-uri. Partea buna a unui dispozitiv conceput de Apple sta in faptul ca unele API-uri generale vor disponibile tuturor dezvoltatorilor astfel ca orice joc poate fi facut compatibil cu un gamepad Apple de la bun inceput sau undeva pe parcurs. Gamepad-urile actuale pentru iDevice-uri sunt compatibile doar cu anumite jocuri insa un produs al Apple ar fi compatibil cu orice joc din App Store si aici avem cheia succesului unui asemenea dispozitiv.

  Ati dori sa vedem un gemapd conceput si lansat de Apple?