Prima Pagina accesorii Apple dezvolta un gamepad pentru iDevice-uri

Apple dezvolta un gamepad pentru iDevice-uri

  In ultima vreme am discutat despre cateva accesorii care ne-ar putea da posibilitatea de a imbunatati functia de gaming a iDevice-urilor insa iata ca acum aflam ca la Apple inginerii companiei lucreaza la dezvoltarea unui asemenea accesoriu. Informatia vine de la cei de la Anandtech si nu exista detalii procise cu privire la ce fel de dispozitiv am putea regasi in oferta companiei din Cupertino insa este vorba despre un accesoriu care ne-ar permite sa controlam jocuri fara a atinge un iDevice. Desi multa lume este foarte multumita cu actualul mod de control al iDevice-urilor, Apple pare sa doreasca sa ne ofere o experienta mai buna si posibilitatea de a vedea totul de pe ecran, fara a acoperi o parte din continut cu degetele si butoanele virtuale, mi se pare extrem de atractiva.

I know of an internal Apple project to bring a physical controller to market, but whether or not it will ever see the light of day remains to be seen. As smartphones and tablets come close to equalling the performance of current game consoles, I feel like the controller problem must be addressed.

  Desigur ca majoritatea proiectelor Apple nu ajung pe piata insa poate de aceasta data vom avea parte de ceva intr-adevar util pentru ca multi si-ar dori un asemenea accesoriu pentru iDevice-uri. Partea buna a unui dispozitiv conceput de Apple sta in faptul ca unele API-uri generale vor disponibile tuturor dezvoltatorilor astfel ca orice joc poate fi facut compatibil cu un gamepad Apple de la bun inceput sau undeva pe parcurs. Gamepad-urile actuale pentru iDevice-uri sunt compatibile doar cu anumite jocuri insa un produs al Apple ar fi compatibil cu orice joc din App Store si aici avem cheia succesului unui asemenea dispozitiv.

  Ati dori sa vedem un gemapd conceput si lansat de Apple?

 • Dennis

  Da…si probabil il vor face compatibil si cu macul si apple tvul

 • Radu

  Normal

 • Alain

  Normal, daca te joci pe televizor si developerii dezvolta aplicatii mai bune, neam facut cu o consola :D,pe aproape. Sper sal faca ca cel de pe xbox, sa il tinem comfortabil.

 • bursa

  O sa fie grozav sa te joci cu un controler si sa te holbezi la ecranul de 3.5″ al unui iPhone.

 • cucu

  nu mai bine iti cumper un ps vita? si scapi si mai ieftin.

 • De ce sa cumperi INCA un dispozitiv care costa cateva sute de dolari cand ai deja altele la fel de capabile.

 • vz

  oare de ce as cumpara o consola daca am pc? oare ce este diferit de la o platforma la alta? simplu…JOCURILE. PS Vita merita achizitionat pentru jocurile care ruleaza pe el (multe fiind IP-uri proprietare Sony cu vanzari foarte mari pe celelalte platforme si implicit exclusive pe PS3/PSP/PS Vita gen LBP, Uncharted, Killzone, MLB, wipeout, everybody’s golf si altele vezi aici lista http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Vita_games ). in plus, controlul touch este oribil comparativ cu orice altceva care include analog sticks si butoane reale. te obisnuiesti cu el mai ales in cazul jocurilor care folosesc din plin gesturile insa nu este ideal pentru gamingul clasic cand vine vorba de simulat un controller (de unde si ideea dezvoltarii unui gamepad special pentru idevice-uri care sa rezolve aceasta problema si sa sparga granita dintre consolele portabile traditionale si iphone/ipad).