Apple va modifica functionalitatea butonului de volum cu ajutorul caruia facem poze

  In iOS 5 Apple a implementat optiunea de a face poze folosind un buton care in mod normal controleaza volumul iDevice-urilor noastre. Dupa implementarea acestei optiuni direct in iOS, multi dezvoltatori s-au gandit ca ar fi bine sa implementeze o optiune similara in propriile aplicatii iar in App Store au aparut destul de multe titluri care o aveau inclusa. Desi Apple a dat utilitate butoanului de volum se pare ca intr-un viitor update al iOS aceasta utilitate va fi data uitarii deoarece compania din Cupertino intentioneaza sa scoata functia din sistemul sau de operare insa nimeni nu stie cand.

“Apple called and told [them] that they were asking all app developers using the volume button this way to remove the functionality because it was going to break in a future iOS update.” MacAskill goes on to explain that Apple has not confirmed whether it will provide an approved method for using the volume button as a shutter control, and notes that he“expect[s] more apps to start removing their volume button support in the future as a result.

  Deocamdata Apple le cere dezvoltatorilor de aplicatii sa scoata aceasta functionalitate din propriile titluri si ne putem astepta ca intr-un viitor apropiat sa nu mai putem folosi acel buton pentru a face poze. Decizia celor de la Apple este mai mult decat ciudata avand in vedere ca foarte multi utilizatori s-au bucurat sa vada ca au un buton fizic pe care il pot folosi pentru a face poze/clipuri video insa Apple pare sa aiba alte lucruri in plan. Voi ce parere aveti despre intentiile companiei Apple, folositi butonul fizic pentru a face poze/a inregistra clipuri video cu iDevice-urile voastre? Ii veti simti lipsa?

12 COMENTARII

  1. Eu il folosesc si e foarte util,mai ales iarna cand ai manusi si daca vrei sa faci poza trebuie intai sa ti le dai jos,mi-ar parea rau sa il scoata:(

  2. O iau razna astia. Dupa ce ca functia asta e furata din Camera+, au avut si tupeul sa spuna celor de la tap tap tap, care au facut aplicatia, ca nu au voie sa o implementeze nici dupa ios5. Cu toate astea Camera+ are functia implementata.

  3. Este o functie extrem de importanta pt mine. Un plus major fata de majoritatea telefoanelor. Si daca o scot nu ar face un lucru bun.

  4. da hai sa zicem ce tari suntem ca folosim iphoneul cu nasul… asa si eu pot sa il bat pe the god king din infinity blade cu nasul…