Prima Pagina aplicatii Apple va modifica functionalitatea butonului de volum cu ajutorul caruia facem poze

Apple va modifica functionalitatea butonului de volum cu ajutorul caruia facem poze

  In iOS 5 Apple a implementat optiunea de a face poze folosind un buton care in mod normal controleaza volumul iDevice-urilor noastre. Dupa implementarea acestei optiuni direct in iOS, multi dezvoltatori s-au gandit ca ar fi bine sa implementeze o optiune similara in propriile aplicatii iar in App Store au aparut destul de multe titluri care o aveau inclusa. Desi Apple a dat utilitate butoanului de volum se pare ca intr-un viitor update al iOS aceasta utilitate va fi data uitarii deoarece compania din Cupertino intentioneaza sa scoata functia din sistemul sau de operare insa nimeni nu stie cand.

“Apple called and told [them] that they were asking all app developers using the volume button this way to remove the functionality because it was going to break in a future iOS update.” MacAskill goes on to explain that Apple has not confirmed whether it will provide an approved method for using the volume button as a shutter control, and notes that he“expect[s] more apps to start removing their volume button support in the future as a result.

  Deocamdata Apple le cere dezvoltatorilor de aplicatii sa scoata aceasta functionalitate din propriile titluri si ne putem astepta ca intr-un viitor apropiat sa nu mai putem folosi acel buton pentru a face poze. Decizia celor de la Apple este mai mult decat ciudata avand in vedere ca foarte multi utilizatori s-au bucurat sa vada ca au un buton fizic pe care il pot folosi pentru a face poze/clipuri video insa Apple pare sa aiba alte lucruri in plan. Voi ce parere aveti despre intentiile companiei Apple, folositi butonul fizic pentru a face poze/a inregistra clipuri video cu iDevice-urile voastre? Ii veti simti lipsa?