De frica falimentului un reseller de produse Apple isi inchide magazinul inaintea deschiderii unui Apple Store

  V-am spus anul trecut ca un reseller de produse Apple risca sa intre in faliment dupa ce Apple a deschis un magazin oficial in vecinatatea sa si din pacate multi risca sa fie falimentati de magazinele companiei americane. Patronul unui magazin canadian care vindea produse Apple a decis sa isi inchida afacerea inainte ca Apple sa isi deschida un magazin propriu temandu-se ca va fi falimentat in scurt timp. Halifax, Canada, este locatia in care s-a intamplat totul si Apple deocamdata nu a deschis un magazin acolo iar decizia patronului se bazeaza doar pe zvonurile care le-a auzit in legatura cu deschiderea Apple Store-ului dar si pe oportunitatea de a face o colaborare pe o piata de nisa care are legatura cu produse Apple.

We’ve talked about it on and off for the past several years because we knew eventually Apple would likely put a store in Halifax, so this is not exactly a last-minute plan of any kind. “We absolutely have the option to stay open and we’ve looked at all the options, but we kind of thought we’ve got an opportunity to fill a market and we have a good level of excitement to do it. We’re excited about what we’re going to do next. Our focus is on-site, basically working with a customer to figure out what they need to try to solve problems, whereas the Apple corporate store is really a destination, you have to go see them.

  Patronul magazinului si cativa angajati vor face trecerea la o alta companie specializata pe aplicatii si suport IT pentru produse Apple in ideea de a acoperi o nista pe care Apple nu va intra in viitorul apropiat. In general deschiderea unui magazin oficial Apple sperie resellerii locali ai produselor fabricate de catre companie si nu este exclus ca in viitorul apropiat sa vedem vesti similare din alte tari.