Prima Pagina Apple Apple vrea sa iti personalizeze iPhone-ul folosind un sistem de recunoastere faciala

Apple vrea sa iti personalizeze iPhone-ul folosind un sistem de recunoastere faciala

  In lunga lista a brevetelor de inventie care probabil nu vor ajunge sa fie vreodata implementate intr-un iDevice vandut de Apple includem astazi unul pentru o tehnologie care ar permite deblocarea si personalizarea unui iDevice in baza caracteristicilor faciale ale utilizatorilor. Folosind o camera frontala un iPhone/iPod Touch sau o tableta iPad ar putea recunoaste utilizatorul care il controleaza, ar putea debloca dispozitivul si ar putea personaliza intreaga interfata in baza unor setari prealabile facute de acesta. Totul este prezentat intr-un brevet de inventie care poarta numele de Electronic Device Operation Adjustment Based on Face Detection si descrie o tehnologie pe care am vazut-o in diverse forme in alte brevete de inventie ale celor din Cupertino.

If the detected human face is recognized… an operation of the (device) can be modified based upon the recognized human face. The modification can include executing a pre-defined set of operations such as opening email, opening text messages, and so forth. The facial data can be used to determine an orientation of the human face relative to the orientation of the presented visual content. In other words, the electronic device can determine if the orientation of the presented visual content, is substantially the same, or different, than the orientation of the human face.

  Ceea ce vedem in acest brevet de inventie nu este in totalitate nou insa Apple a inclus o sectiune in care specifica o modalitate de repozitionare a continutului afisat pe ecran astfel incat acesta sa fie in concordanta cu pozitia utilizatorului. Practic iDevice-ul ar putea detecta daca priviti terminalul drept sau dintr-o pozitie inclinata si ar putea reorienta totul pentru a va oferi o experienta de utilizare cat mai buna insa tehnologia pare a fi departe de realitate. Nu cred ca vom vedea sistemele acestea in vreun iDevice in viitorul apropiat insa macar stim ca Apple lucreaza la ceva “revolutionar”.

 • CalinC

  un fel de “memorie” cum e la masini,adica in functie de cum setezi scaunul acesta memoreaza setarile persoanei respective….deci nu cred ca va fi imposibil,toata treaba tine de cum va fi implementat in soft aceasta “memorie”

 • Atata timp cat prostimea cumpara in disperare acelasi telefon cu un S in plus..de ce s-ar obosi apple sa ne uimeasca cu ceva nou..
  Doar concurenta ai poate forta sa scoata asii din maneca, cunsumatorii niciodata

 • Iti dai seama ca ai jignit foarte multi oameni, chiar si pe mine?

 • cd

  E bine ca se breveteaza cea ce exista apple are coho… bv apple

 • Vlads600

  Mascka du-te si invata sa scrii si lasa-ne. Acelasi telefon cu un “S” in plus nu e acelasi telefon .

 • Scuze zaone..ma refer la cei care au aruncat banii pe un s desi aveau un 4.

 • Rey

  Mascka acel S pus dupa 4 aduce in pluS,asta in caz ca nu stiai: procesor dual core, dublu fata de iphone 4, camera de 8mpx, cu 3mpx mai mult decat iphone 4, Siri, deci eu unul nu ma simt jignit de postul tau, pentru ca pentru mine acel S e un mare upgrade.

 • Medicul

  Mascka, fiecare face ce vrea cu banii lui, nu inteleg de ce iti e ciuda tie. Da, 4s-ul e dezamagitor, insa e foarte practic, iar calitatea este net superioara altor telefoane. Acum, daca omul are bani, de ce sa nu-l cumpere?