Apple vrea sa iti personalizeze iPhone-ul folosind un sistem de recunoastere faciala

  In lunga lista a brevetelor de inventie care probabil nu vor ajunge sa fie vreodata implementate intr-un iDevice vandut de Apple includem astazi unul pentru o tehnologie care ar permite deblocarea si personalizarea unui iDevice in baza caracteristicilor faciale ale utilizatorilor. Folosind o camera frontala un iPhone/iPod Touch sau o tableta iPad ar putea recunoaste utilizatorul care il controleaza, ar putea debloca dispozitivul si ar putea personaliza intreaga interfata in baza unor setari prealabile facute de acesta. Totul este prezentat intr-un brevet de inventie care poarta numele de Electronic Device Operation Adjustment Based on Face Detection si descrie o tehnologie pe care am vazut-o in diverse forme in alte brevete de inventie ale celor din Cupertino.

If the detected human face is recognized… an operation of the (device) can be modified based upon the recognized human face. The modification can include executing a pre-defined set of operations such as opening email, opening text messages, and so forth. The facial data can be used to determine an orientation of the human face relative to the orientation of the presented visual content. In other words, the electronic device can determine if the orientation of the presented visual content, is substantially the same, or different, than the orientation of the human face.

  Ceea ce vedem in acest brevet de inventie nu este in totalitate nou insa Apple a inclus o sectiune in care specifica o modalitate de repozitionare a continutului afisat pe ecran astfel incat acesta sa fie in concordanta cu pozitia utilizatorului. Practic iDevice-ul ar putea detecta daca priviti terminalul drept sau dintr-o pozitie inclinata si ar putea reorienta totul pentru a va oferi o experienta de utilizare cat mai buna insa tehnologia pare a fi departe de realitate. Nu cred ca vom vedea sistemele acestea in vreun iDevice in viitorul apropiat insa macar stim ca Apple lucreaza la ceva “revolutionar”.